Pohvalili so se še, da bo prevzemna cena nižja od trenutne tržne cene na Črnogorski borzi. Toda podgoriški dnevnik Dan je pred dnevi poročal, da se je za poslovanja podgoriškega izvozno-uvoznega podjetja Zetatrans začela zanimati tudi Stojanka Radović, tožilka, ki je specializirana za boj proti organiziranemu kriminalu.

Inšpektorji oddelka za gospodarski kriminal so tako pred nekaj meseci začeli preverjati poslovanje omenjene družbe. V družbi naj bi preverjali večmilijonske pogodbe, sklenjene s črnogorskimi podjetji, saj obstaja sum, da so bili posli nezakoniti. Policija po podatkih medijev preverja tudi poslovne odnose Zetatransa s podjetjema Zetagradnja in Don Ze. S 34 odstotki največji posamični lastnik Zetatransa Blagota Baćo Radović policijske preiskave ni želel komentirati, češ da ni obveščen, ali je policija preiskavo končala. Zetatrans se je, so še spomnili črnogorski mediji, v središču pozornosti znašel ob izbruhu afere o mednarodnem tihotapljenju cigaret leta 2002.

Na Intereuropi smo poskušali izvedeti, ali bo kriminalistična preiskava kakor koli vplivala na njihove prevzemne načrte. Toda tega niso želeli komentirati, sporočili so le, da so pogajanja poslovna skrivnost in da bodo, ko bodo znani konkretni dogovori, o tem obvestili javnost.