Medtem ko se je od dresa slovenske izbrane vrste kot zadnji predstavnik zlate generacije poslovil Milenko Ačimovič, se je pri Bayernu za podobno potezo odločil Mehmet Scholl. Sedaj pri Bavarcih igrata le še dva nogometaša, ki sta leta 2001 klubu pomagala do zmage v ligi prvakov - Oliver Kahn in Willy Sagnol. Toda Bayern je v občutni prednosti pred Slovenijo, saj ima že nove zvezdnike, medtem ko v Sloveniji pravih zamenjav za Milenka Ačimoviča, Zlatka Zahoviča, Mirana Pavlina in druge še ni na spregled.

Ko se je Scholl leta 1970 rodil v nemškem kraju Karlsruhe, ni bilo slutiti, da bodo nogometni navijači kdaj slavili igralca s takšnim priimkom. Danes 36-letni upokojeni nogometaš se je namreč rodil kot Mehmet Yüksel. Njegov oče Ergin je v Nemčijo s trebuhom za kruhom prišel iz Turčije, kjer je spoznal Nemko Hello. Mehmet je bil sad njunega vročega, a ne dolgega razmerja, ki se je končalo, ko mu je bilo vsega pet let. Ergin se je nato vrnil v Turčijo, Hella pa se je poročila s Hermannom Schollom. Danes upokojeni nogometaš, ki je za Bayern odigral 469 tekem in zabil 117 golov, je svojega pravega očeta nato znova srečal šele vrsto let kasneje, ko je z bavarskim klubom gostoval v Turčiji. "Seveda sem ga pogrešal, predvsem v mladih letih, ko sem iskal samega sebe. Globoko v sebi mu verjetno nisem nikoli oprostil, da me je pustil samega, kljub temu pa je bilo ponovno srečanje prisrčno," je takrat pokomentiral Mehmet Scholl, ki je Bayernu pomagal osvojiti kar 21 lovorik. Je tudi rekorder po osvojenih naslovih nemškega prvaka - ima jih kar osem.

Scholl se je poslovil na prijateljski tekmi z Barcelono. Navijači so mu pripravili slovo, ki ga ne bo nikoli pozabil. Nasploh je bil Scholli sila priljubljen med pristaši Bayerna. Seveda v prvi vrsti zaradi dobrih iger, a hkrati tudi zaradi profesionalnega odnosa do svojega poklica in dejstva, da mu nikoli ni bilo vseeno za Bayern. Tudi zaradi tega se bo morda že kaj kmalu vrnil k Bayernu. "Vrata tega kluba so mu odprta, zanj se bo vedno našla služba," pravi Uli Höness iz vodstva kluba, Scholl pa dodaja: "Nimam načrtov, kaj bom počel v prihodnosti. Bomo videli, kaj bo prinesel čas, zagotovo pa ne bom umrl od dolgočasja. Nekaj pa je gotovo - niti slučajno ne bom pogrešal vseh treningov, voženj na tekme, garanja na pripravah, vseh pritiskov. Vesel sem, da odhajam v pokoj." Kako priljubljen je bil Scholl, priča podatek, da je pred lanskim svetovnim prvenstvom več kot 100.000 ljudi podpisalo peticijo, da bi ga selektor Jürgen Klinsmann uvrstil v reprezentanco. Klinsmann se ga ni usmilil in za Scholla to še danes predstavlja eno največjih razočaranj v bleščeči karieri.