V Ljubljani jih na Adamič-Lundrovem nabrežju in na Tobačni ulici zbirajo aktivisti Lojzeta Peterleta, Danila Türka, Elene Pečarič in Jožeta Andrejaša. Sodeč po gneči pred stojnicami, gre najbolje Peterletu, sledi pa mu Türk, sicer pa natančnejših podatkov o tem, koliko podpisov so že zbrali, še nočejo posredovati.

Nekoliko več je povedal le Andrejaš, ki se, kot je dejal, ne boji, da mu podpisov ne bi uspelo zbrati. Sicer pa je na obeh upravnih enotah do približno 11. ure zbral šest podpisov.

Nekateri kandidati naj bi sicer danes s svojimi podporniki obiskali upravne enote in skupaj z njimi overili obrazce podpore. Tega pa vsaj še danes ne bo storil Peterle; kot so povedali v njegovem volilnem štabu, je namreč do četrtka z družino na počitnicah.

Vsi tisti, ki nameravajo kandidirati s podpisi volivcev (zbrati jih morajo 5000), morajo svoje kandidature skupaj z podpisi vložiti najpozneje 26. septembra. To velja tudi za strankarske kandidate, ki pa morajo svoje kandidature podpreti s tremi podpisi poslancev ali 3000 podpisi volivcev.

Kandidaturo s podporo volivk in volivcev so doslej napovedali evropski poslanec Lojze Peterle, nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari, nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN Danilo Türk, samostojni kulturni delavec Artur Štern, podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš, upokojenec Pavel Premrl ter študent Matej Sedmak.