Čeprav so bila pričakovanja slovenskega prvaka visoka, pa ima hrvaški velikan vendarle nekaj korakov prednosti, zato poraz Domžal na prvi tekmi (1:2) niti ne čudi preveč. Po sklenitvi evropske avanture se bodo lahko Domžalčani v miru posvetili novemu lovu na naslov državnega prvaka, pri tem pa bo imel pomembno vlogo tudi Luka Elsner.

Čeprav je ta 25-letni nogometaš v Slovenijo pred časom prišel predvsem zaradi tega, ker je želel v miru študirati in se poleg tega nekoliko še ukvarjati z nogometom, je v nekaj letih postal eden najboljših slovenskih branilcev. Z dobrimi igrami in predvsem trdim delom si je priigral celo vpoklic v reprezentanco, kar je nekaj, o čemer si, ko je odraščal v Franciji, ni upal niti sanjati. Ko je prevzel še kapetanski trak domžalskega kluba, je bila to češnja na najboljšo torto. Domžalam se je zahvalil tako, da je na svoj 25. rojstni dan podpisal novo pogodbo, in sicer do leta 2010. "Za podaljšanje pogodbe sem se odločil predvsem zaradi tega, ker sem šele v Domžalah postal pravi nogometaš. Za moj uspeh imata največ zaslug klub in strokovno vodstvo. V Domžalah so verjeli vame, v moje sposobnosti, in mi dali priložnost," je skromno, kakršen je vedno, pojasnil Luka Elsner, ki je prve nogometne korake naredil v Nici, nato pa med leti 2000 in 2004 igral za nižjeligaški klub Cagnes. V Slovenijo se je preselil pred tremi leti, zaenkrat pa še ne razmišlja, da bi znova odšel. Tudi zaradi tega, ker v svojem slogu iskreno prizna, da doslej še ni prejel ponudbe, ki bi ga prepričala. "V Domžalah uživam, vsaj v zadnjem prestopnem roku pa kakšnega velikega zanimanja ni bilo. Toda ne sekiram se, saj niti nisem pričakoval veliko, zato nimam razloga biti užaljen," razlaga Francoz, kot so mu nadeli vzdevek soigralci, ter razkriva, da bi, če bi lahko izbiral, najraje igral za Nico oziroma Liverpool.

Čeprav se po naporni tekmi najprej najbolj prileže dolga prha, je Elsner po prvem obračunu z Dinamom v Športnem parku mirno odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki so ga obkolili že ob robu igrišča. Mimo vprašanja o tem, če je evropskih sanj domžalskega kluba že konec pred gostovanjem v Maksimirju, ni šlo. "Mislim, da ni razloga, da bi razmišljali v tej smeri. Pred nami je še devetdeset minut obračuna in v 'fuzbalu' se lahko zgodi marsikaj. Presenečenj je bilo v zgodovini tega športa že toliko, da naša morebitna zmaga v Zagrebu sploh ne bi bila nič posebnega. Naše glavno orožje bo dejstvo, da nas bodo Hrvati še bolj podcenjevali kot so nas pred prvo tekmo, mi pa se igranja na sicer peklenskem terenu ne bojimo. Zavedamo se, da nimamo česa izgubiti in tako bomo tudi zaigrali. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo seveda zagrabili z obema rokama, mislim pa, da bo moral biti predvsem pristop drugačen kot na prvem obračunu. Sicer pa smo na gostovanjih vedno igrali dobro in upam, da bomo tudi tokrat," se je razgovoril nekdanji študent fakultete za šport Luka Elsner, čigar vzornik je Zinedine Zidane.