Po trčenju s tovornjakom hladilnikom je namreč 56-letni voznik tovornjaka kolo s kolesarko vred vlekel s seboj vsaj 100 metrov po odcepu s ceste proti Škofji Loki v križišču pri Iskri na Laborah.

"Rekla sem, pazi Irma!" je vsa v solzah pripovedovala njena prijateljica, ko je skrušeno sedela ob zveriženem kolesu. "Imela je zeleno luč, peljala je naravnost, voznik je ni videl in jo je zadel..." je povedala vsa v šoku svojo plat nesrečne zgodbe, ki je terjala 22. smrtno žrtev gorenjskih cest letos, in to je žalostni rekord zadnjih let. Policistka je obupani ženski, ki je izgubila prijateljico, prinesla kozarec vode, policisti so ugotavljali okoliščine nesreče, ki je zopet opozorila na slabše zaščitene udeležence v prometu na Gorenjskem.

Ženski naj bi kolesarili čez Delavski most druga za drugo, vozili sta proti Škofji Loki in voznik tovornjaka je prihitel po cestišču ter zavil desno, kolesarka je vozila naravnost po kolesarskem delu, očitno je voznik ni opazil, njena prijateljica je lahko le nemočno opazovala posledice žalostne nesreče, kjer je mati dveh otrok mrtva obležala na cestišču.