Gre za 967.000 plastičnih igrač za predšolske otroke, ki jih je izdelal Fisher-Pricov kitajski podizvajalec in ki so jih v ZDA prodali od maja do avgusta.

To je zadnji v vrsti odpoklicev, ki spodbuja zaskrbljenost o varnosti na Kitajskem narejenih izdelkov, in prvi za Fisher-Price in njegovo hčerinsko podjetje Mattel, ki se tiče svinčene barve. Podjetje je izdalo javno opozorilo, naj starši vzamejo otrokom sumljive igrače in stopijo v stik z njim. Lastniki lahko vrnjene igrače zamenjajo za vavčer, s katerim prejmejo druge igrače v enaki vrednosti.

Kot je povedal David Allmark, glavni direktor Fisher-Prica, so problem ugotovili pri internem pregledu ter o tem poročali potrošniški komisiji za varnost izdelkov. Ker so v podjetju hitro ukrepali, so zadržali dve tretjini igrač z barvo, ki vsebuje preveč svinca, še preden so prispele na prodajne police.

Fisher-Price bo odpoklic izdelkov vzel kot resno opozorilo, da bo še pozorneje opazoval podizvajalce, katerih izdelki ne ustrezajo Mattelovim standardom.