Informacija, s katero je ministrstvo Anderliču potrdilo obstoj naprave, je namreč imela oznako zaupnosti "interno". Ministrstvo bo zaradi razkritja pri pristojnih organih sprožilo ustrezne postopke in o tem obvestilo tudi vodstvo DZ.

Zaradi oznake zaupnosti je Anderlič zavezan k varovanju zaupnosti vsebine omenjenega dokumenta, kar pomeni, da o njej ne sme javno razpravljati, so še sporočili z ministrstva. "Z razkritjem podatkov, o katerih je govoril na novinarski konferenci, je povzročil škodo pri zagotavljanju varnosti nacionalnega obrambnega sistema ter varnost pripadnikov Slovenske vojske, ki v okviru EU in zveze Nato sodelujejo v različnih operacijah v podporo miru," so še zapisali.

Anderlič: MORS lani kupil napravo za prisluhe

Ministrstvo za obrambo (MORS) je lani kupilo napravo za prisluhe, je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik odbora DZ za obrambo Anton Anderlič. Poslancu so to informacijo potrdili tudi na MORS. Po njegovih besedah pa je zaskrbljujoče, da nabava ni bila navedena v poročilih o nabavah za leto 2006, ki jih je ministrstvo pripravilo za matični odbor. Anderlič se zato sprašuje, "ali imamo opravka z napravo, ki je bila za vlado tako sporna v Slovenski obveščevalno varnostni agenciji (Sova)".