Je Mojca svoje filmske kolumne prevajala iz nemškega Die Welta?

Oglasilo se nam je več bralcev, ki so ravno v kolumnah brezplačnika Premiera našli nekaj Mojčinih plagiatov, kjer je Mavčeva še vedno zaposlena kot redna kolumnistka kolumne "Brez šminke".

Tako so naši bralci ugotovili kar nekaj podobnosti med kolumnami iz nemškega časopisa Die Welt in kolumnami Mojce Mavec, nekajkrat pa gre za dobesedni prevod nemškega izvirnika.

Maja Zajec iz uredništva brezplačnika Premiera nam je pojasnila, da bomo morali na izjavo o prihodnosti kolumnistične kariere Mojce Mavec pri tej reviji počakati do naslednjega tedna, ko se bo z dopusta vrnil Samo Rugelj, direktor podjetja, ki zalaga Premiero.

Mojčin blog še vedno dostopen, komentiranje onemogočeno

Čeprav Mojca Mavec ni več hišni bloger portala Blogos, pa je njeno pisanje še vedno dostopno preko direktne povezave na njen blog. Komentiranje je onemogočeno, prav tako pa so odgovorni z njega izbrisali zadnje očitne plagiate. Zadnji zapis tako nosi datum trinajstega junija.

Na portalu Ona-on.net pa smo odkrili zanimiv intervju z Mojco Mavec, izveden letos februarja, v katerem avtorica med drugim daje svoj pogled na pisanje kolumen.

"Všeč so mi neopaženi dogodki, občutki, rada potem povem nekaj o tem v kolumni, ki je zelo subjektiven žanr in mi je zelo pisana na kožo," trdi Mavčeva, ki je rada novinarka. "Rada sem novinarka, rada odkrivam stvari in jih povem naprej," pravi Mojca.