Mojca Mavec je najprej v ženski reviji Ona objavila prepisano kolumno, neka bralka pa je njeno početje razkrinkala v pismih bralcev. Kasneje se je Mojca za plagiat opravičila, vendar pa je pisatelj Branko Gradišnik tudi v tem opravičilu našel "izposojene" citate.

"Avtorica že kar refleksno povzema in prireja in kot svoje objavlja tuje misli. Tolstojev aforizem je namreč v besedilo vstavljen kot čisti non sequitur, pač sentenca, ki jo navržeš, zato da bi zasijala iz besedila kakor zlat nuget iz rečnega šodra," je takrat zapisal pisatelj Gradišnik.

Sedaj se je zganilo tudi uredništvo blogerskega portala Blogos, kjer je Mojca gostovala kot ena izmed hišnih blogerjev. Marko Crnkovič, urednik portala, je danes pojasnil, da Mojca ni več hišni bloger. "Sodelovanje z njo smo prekinili, ker je dokazano prepisovala, kopirala, prirejala ali plagirala tuje tekste," na kratko pojasnjuje Crnkovič, ki še dodaja, da se bodo na uredniškem sestanku do prvega septembra odločili, s kom bodo Mavčevo nadomestili.

Urednica ženske priloge Ona, Sabina Obolnar, pojasnjuje, da z Ono Mojca Mavec ne bo več sodelovala. "Po njeni zadnji kolumni-opravičilu, smo ugotovili,da bi bilo najbolj smiselno sodelovanje z njo prekiniti in ona se je s tem strinjala," pravi Obolnarjeva.