Irec Padraig Harrington, ki si je pred zadnjim dnem tekmovanja delil tretje mesto, za vodilnim pa je zaostajal šest udarcev, je z odlično igro Španca najprej ujel, si s tem zagotovil dodatno razigravanje z njim, v podaljšku na štirih luknjah pa ga je s 16:15 tudi premagal.

S tem je postal prvi evropski zmagovalec najstarejšega turnirja za veliki slam po letu 1999 in prvi Irec, ki mu je uspelo osvojiti enega izmed največjih turnirjev. Za zmago je 35-letnik, ki je profesionalec od leta 1995, prejel 1,11 milijona evrov nagrade. »Če ne bi dobil dodatnega dvoboja, si ne bi nikoli opomogel. Verjetno bi celo končal z igranjem turnirjev. Na srečo pa sem vendarle uspel priti do uspeha kariere. Vsaj dva dni in pol ne bom delal nič drugega kot proslavljal zmago,« je bil zadovoljen golfist iz Dublina, za katerega je to prva zmaga na velikih tekmah (doslej je dobil 12 tekem evropskega Protoura).

Španec Garcia, eden najboljših igralcev nas svetu, ki še nima velike zmage, je seveda ostal z dolgim nosom. »Imel sem veliko priložnost, za končno zmago, toda zapravil sem veliko prednost. Najhuje je, da v dodatnem delu nisem naredil niti ene napake. A nasprotnik je bil še boljši,« je dejal 27-letni Sergio Garcia. Za največje razočaranje je poskrbel Američan Tiger Woods (na sliki), trikratni zmagovalec in branilec naslova, ki je osvojil šele 12. mesto. sta