Med šotori in drevesi so po tleh speljane urejene potke, smeti so pospravljene v koših za odpadke, skrbno pospravljene v šotorih so tudi osebne stvari otrokov, ki kampirajo.

Edina izjema v sicer vseprisotni urejenosti kampa sta dve leseni kolibi, obkroženi z razbitim steklom, ki sta rezervirani za voditelje opozicijske stranke Druga Rusija - nasprotnike Putinovega režima.

Gari Kasparov kot prodajalka ljubezni

Trije voditelji stranke Druga Rusija, med njimi nekdanji svetovni šahovski prvak Gari Kasparov, so portretirani kot moške prostitutke, ki v živih barvah pozirajo, čakajoč na stranke.

„Preden sem prišla sem sploh nisem vedela, kdo so ti ljudje,“ pravi 20-letna Lena iz St. Petersburga. „Zdaj vem, da so to fašisti.“

Vsi Putinovi nasprotniki so fašisti

Dvotedensko kampiranje je organizirala pro-Kremeljska mladinska skupina Naši, in v njihovem besednjaku so vsi Putinovi nasprotniki fašisti.

Mladostniki dan začnejo s telovadbo, nato pa se začnejo učne ure, ki poudarjajo uspehe Putinove zunanje politike in ekonomskega napredka. Uživanje alkohola je strogo prepovedano. Ruska vojska mladostnike uči ravnanja z orožjem in samoobrambe.

Putin je bolj zvit od svojih nasprotnikov

Čas si krajšajo tudi z gledanjem lutkovnih predstav, v katerih Putinova lutka kot po pravilu obračuna s pro-zahodnima voditeljema Ukrajine in Gruzije, ruskim bogatašem v izgnanstvu Borisom Berezovskim in opozicijskimi voditelji.

Skupina Naši naj bi imela po vsej Rusiji več kot 100.000 članov.