Kot so sporočili z operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj, so kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je 46-letni pokojnik v sredo zadrževal v parku v neposredni bližini trgovine Murka. Na eni od klopi si je pripravil ležišče tako, da je nanjo položil oblogi oziroma prevleki za stole iz pene.

Pokojnik je po mnenju policistov verjetno zaspal s prižgano cigareto, ki mu je padla iz roke na oblogo in jo zažgala. Ogenj se je razplamtel in zajel tudi brezdomčeva oblačila zgornjega dela telesa. Moški, ki ga je požar prebudil, se je najprej poskušal pogasiti sam, vendar mu to ni uspelo, navajajo policisti.

Na pomoč sta mu priskočila občana, ki sta se tedaj pripeljala mimo; najprej sta ga poskušala pogasiti z njegovo jakno, vendar jima to ni uspelo, zato je eden skočil v bližnji gostinski lokal po gasilski aparat, s katerim je pogasil gorečega pokojnika. A moški je v ognju utrpel tako hude opekline, da je zaradi njih na kraju nesreče umrl.