Seje se kljub ponovnemu vabilu predsednika komisije Milana Petka (LDS) tudi danes nista udeležila ministra za zdravje in za finance Andrej Bručan in Andrej Bajuk. Zato so sejo spet prekinili in naj bi jo nadaljevali takrat, ko si bosta ministra vzela čas za njih.

Pregled poslovanja med podjetjema Makro 5 in Partner fin

Kljub nestrinjanju nekaterih poslancev koalicije je Petek sejo po triurni razpravi zaprl za javnost, da bi lahko razpravljali o nekaterih davčnih tajnostih. Kot je po prekinitvi seje povedal Milan M. Cvikl (SD), so od direktorja davčne uprave Ivana Simiča želeli izvedeti predvsem, ali je uprava razširila pregled poslovanja med podjetjema Makro 5 in Partner fin na čas po 31. avgustu lani, ko je prišlo do podpisa sporne pogodbe o davčnem svetovanju.

Kvazi preiskovalna komisija?

V dosedanjih srečanjih so se člani komisije in vabljeni oddaljili od osnovne teme izredne seje in se veliko ubadali z razmerami in notranjimi odnosi na Davčni upravi RS. Zvonko Černač (SDS) je Petku tudi očital, da krši poslovnik, komisija da namreč ne deluje kot preiskovalna komisija, temveč kot "kvazi preiskovalna komisija", saj se spuščajo na področja, ki niso v njihovi pristojnosti. Zato je Petka pozval, naj s tem preneha.

Petek je ob tem očitku menil, da bi se morali člani komisije vrniti k osnovni temi komisije - novi pediatrični kliniki. A se s tem ni strinjal Ciril Testen (NSi), saj bi se po njegovem mnenju morali pogovarjati v takih okvirih, kot so jih pri pregledu zadeve odprli.

Simič: Zamerljivi Perič

Simič je danes pred člani komisije znova zavrnil nekatere očitke, ki mu jih je na prejšnji seji namenil davčni inšpektor Djordje Perič. Med drugim je ocenil, da je celotna zadeva izmišljena zaradi Peričeve zamerljivosti do njega. Zatrdil je tudi, da nikoli ni zlorabil svojega položaja, da bi ščitil lastnika podjetja Partner fin, Domna Zavrla. Glede vseh očitkov, ki mu jih je namenil Perič pa je prepričan, da "bo čas pokazal, kaj se je v resnici dogajalo".