Menedžer Bayerna Uli Hoeness bo potem, ko je Bayern nazadoval v pokal UEFA, globoko segel v žep, nove okrepitve ga bodo veljale 69,2 milijona evrov.

Bayern se še kar ni sprijaznil s slabo sezono, zato bo v prihodnje za nove moči namenil precej sredstev. Samo za Francka Riberyja, ki bo k Bavarcem prišel iz Olympiquea Marseilla, bo Bayern plačal 25 milijonov evrov, Italijan Luca Toni in Marcell Jansen, ki je prišel iz Moenchengladbacha, sta klub veljala vsak po enajst milijonov, Miroslav Klose (Werder Bremen) pa petnajst.

Nemški prvaki VfB Stuttgart so upravičili svoj sloves "varčnih švabov" in so za Raphaela Schaeferja iz Nuernberga odšteli "le" 2,3 milijona evrov. Schalke 04 bo za igralce v novi sezoni namenil 5,7 milijona evrov, novi član med prvoligaši Energie Cottbus pa bo prav tako odštel rekordni znesek za okrepitve, klubska blagajna bo v novi sezoni lažja za 2,53 milijona evrov.

Do zdaj je Bundesliga rekordno sezono zabeležila v letih 2001/2002, ko so klubi za igralce odšteli 147 milijonov evrov. Da so zneski res visoki dokazujejo tudi drugoligaški klubi, Bayer Leverkusen bo za prihodnje leto za okrepitve plačal 13,1 milijona evrov, VfL Wolfsburg pa 12,15 milijona.