"Samo TV pravice bodo prinesle rekordno milijardo evrov. Velike zaslužke si obeta tudi Evropska nogometna zveza, ne smemo pa pozabiti vpliva prvenstva na gospodarstvo obeh držav," je ob robu okrogle mize z nazivom Kaj bo EP prineslo Ukrajini? povedal Olkowicz.

Olkowicza je podprl tudi Vitalij Kličko, nekdaj šampionski boksar v težki kategoriji, zdaj pa kandidat za predsednika države, ki verjame, da prav EP lahko da ukrajinskemu gospodarstvu nov zagon. "Organizacija EP bo poskrbela tudi za nove standarde v državi, za novo kvaliteto dela in izdelkov ter nov način organizacije," pravi Kličko. Olkowicz je pri tem opozoril, da je pet let pri tem kar premalo časa.

Kličko je ob tem izpostavil tudi politični element organizacije prvenstva, saj verjame, da prav EP lahko spet združi razdvojeni vzhodni in zahodni del države. "Po mojem bo prav prvenstvo res spet združilo Ukrajino."

Okrogla miza je potekala v okviru četrtega vrha Jaltske evropske strategije, informativnega foruma med Ukrajino in ostalo Evropo, ki ga je ustanovil ukrajinski metalurški gigant Viktor Pinčuk.