Najbolj znana morilca pri nas sta se v knjigi dr. Karmen Šterk znašla v »elitni« družbi serijskih, množičnih in verižnih morilcev svetovnega slovesa.

Vendar se Šterkova ne osredotoča samo na študije primera in opisovanje posameznih morilcev, kar bi marsikomu knjigo naredilo bolj berljivo, temveč se je lotila teoretičnega okvirja in metodološko razdelala teorije, ki opredeljujejo morilce. Knjiga z naslovom Serijski morilec, normalen psihopat patološke matere, je prva pregledna študija serijskega morilca v Sloveniji. Avtorica gleda na fenomen serijskega morilca skozi sociologijo in antropologijo. Skuša razumeti vlogo socializacije in odkriti, kdo je fatalna ženska v morilčevem življenju. Na 12 straneh obravnava tudi serijske morilke.

S svojim delom noče podati le pregleda, ampak skuša prodreti v ozadje, kaj je posameznika pripeljalo do takšnega nečloveškega ravnanja. Kot je povedala avtorica na predstavitvi knjige, imajo lahko morilci dokaj čuden smisel za humor, vendar pa so videti čisto navadni ljudje, in to po navadi tudi so. Ko boste obrnili zadnji list knjige, boste ugotovili, koliko resnice je v filmih, kot na primer Ko jagenjčki obmolknejo, ali pa od kot izhaja ime pevca Marilyna Mansona.