Pravi, da je manjkal le enkrat. Zaradi poškodbe pred štirimi leti v Velenju.

"Beljaka se spominjam, kot bi bila tekma včeraj. Najbolj šotora ob štadionu, v katerem smo jedli kokoši, zraven pa ni manjkalo piva. Ne napišite preveč, ker je bilo res pestro," se spominja Igor Primc.

"Bilo je veliko nepozabnih trenutkov. Na reprezentančni pokal me vežejo predvsem športni spomini. Na teh tekmah sem dosegal svoje najboljše rezultate. Skoraj venomer sem se uvrščal med najboljšo trojico in sem tako Sloveniji priboril veliko točk. Zadnji dve leti pa sem bil peti," je ponosen finalist svetovnega prvenstva 2001 v Edmontonu, dvakratni udeleženec olimpijskih iger (Atlanta 1996 in Atene 2004), sredozemski prvak in podprvak, svetovni vojaški prvak in drugi s svetovnih vojaških iger pred štirimi leti.

Primc se evropskih pokalov ne spominja le po dosežkih. "Posebno mesto so imeli tudi banketi. Na koncu smo znali vedno proslaviti rezultate in se sprostiti malce bolj kot na drugih tekmah. Banketi v atletiki so bolj izjema kot pravilo, saj se po končanih mitingih vedno mudi domov, na velikih tekmovanjih pa nikoli ni zbrana celotna reprezentanca, da bi bilo lahko tako veselo kot na reprezentančnih pokalih."

Dogodek, ki bo Primcu najdlje ostal v spominu, je star devet let. "Nazadnje pred letošnjim letom smo na reprezentančni pokal z avtobusom potovali leta 1998 v Budimpešto. Najbolj mi je v spominu ostala anekdota prav iz Madžarske, glavni igralec pa je bil Bekim Bahtiri. Slovenski potni list je namreč dobil šele tik pred tekmo in ves čas je ponosno govoril: 'Jaz sem Slovenec!' Ko sem mu rekel, da je to res super, ker bo lahko sedaj krščen, kot se za debi na takšni tekmi spodobi, je pozabil, da je Slovenec. Močno se je ustrašil, a ko smo se vračali domov, je bil znova ponosen na nov potni list."

Primčevi disciplini v Sloveniji ne gre najbolje. "Disk je kot tehnična disciplina zelo podoben metu kladiva. Zahteva določeno dolžino treninga in dobrega rezultata ni moč doseči že pri 22 letih. Zato večina atletov obupa, saj se jim ne ljubi čakati na rezultat. Druga težava je strokovni kader, ki ga v Sloveniji primanjkuje. Trenutno pri nas dobro kaže Tadeju Hribarju, ki je že vrgel disk preko 50 metrov. To sicer v svetovnem merilu ne pomeni skoraj nič, v Sloveniji pa je to lep rezultat, ki ob dobrem nadaljevanju kariere obeta, da se lahko Tadej razvije v dobrega metalca," je pojasnil Primc.