Nekateri so namreč prepričani, da so tako imenovani žitni krogi dokaz za obstoj prebivalcev drugih planetov, ki so nas prišli obvestiti o svoji prisotnosti, drugi menijo, da gre za človeško prevaro. Kakorkoli že, enega od njih - tretjega letos, ki je sledil tistemu pri Mariboru in v Pobrežju pri Ptuju - so opazili 13. junija blizu Krapja pri Ljutomeru, približno 300 m od kraja, kjer so podoben pojav odkrili lani. Premer lika je 77 metrov.

Če verjamete v nadnaravno, vam bo morda kožo naježil podatek, da je 14. junija, ob 21.30 uri med iskanjem omenjene podobe v žitnem polju Simona Kopinšek naredila več fotografij, na katerih je kasneje na nebu odkrila nenavadne luči.

Glede na to, da se žitni krogi pojavljajo že skoraj trideset let, da jih vsako leto nastane več sto, da jih včasih nastane tudi več hkrati na različnih krajih in da so nekateri veliki tudi po 300 metrov, je ta pojav skoraj nemogoče pripisati delu človeških rok. Pa vendarle obstajajo dokazi o tem, da je nekatere od njih naredil prav človek, številni dokumentarni filmi tudi prikazujejo, kako.