Potrdil pa je, da so se prisluhi nanašali predvsem na incidente v Piranskem zalivu, za katere naj bi se dogovarjala Janez Janša in predsednik hrvaške vlade Ivo Sanader.

Prisluhi so bili v zvezi z incidenti v Piranskem zalivu, zatrjuje Rop. "Tam se vidi, da je bila slovenska stran dogovorjena s hrvaško stranjo. Hrvaška vlada je dajala direktive, kdaj naj bo incident, in to tik pred volitvami," je dejal Rop. Janša in Sanader naj bi se tako pogovarjala, kdaj bo kakšen incident v Piranskem zalivu, je dodal.

V Dnevniku smo poročali, da je Sova v letu 2004 posnela več telefonskih pogovorov med predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem in takratnim vodjo slovenske opozicije Janšo. Sova ima sicer v zakonu zapisano pristojnost, da spremlja mednarodne sisteme zvez (to se je dogajalo na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer je Sova prisluškovala skupaj z nemško tajno službo) in tuje državljane v tujini. Vse to lahko počne zgolj na podlagi odredbe direktorja Sove.

Zastavlja se vprašanje, kaj se zgodi, ko se v takšnih operacijah nadzora tujih državljanov znajde slovenski državljan, v tem primeru Janez Janša.