Serija uspešnih slovenskih dokumentarnih oddaj je vstopila v četrto sezono nekoliko prenovljena in z novimi zgodbami o slovenskih rekah in vodah. Tokrat bo na sporedu osem novih oddaj, ki bodo med drugim pripovedovale o Bohinjskem jezeru, Iškem vintgarju in drugih lepotah naše dežele.

Kot je povedal scenarist in producent oddaj Matjaž Mihelčič, je letošnja ekipa nekoliko spremenjena. Voditeljica je še vedno Živa Vadnov, ki pa se ji je priključil novi voditelj Žiga Čamernik.

Bohinjsko jezero

Nemara format oddaj še najbolje odraža zgodba o Bohinjskem jezeru, ki so ga uspeli posneti tako iz zraka z jadralnim padalom kot z gladine jezera in njegovih globin. Podvodni fotograf Franc Goltez je pričaral bogastvo jezerskih globin, ki se zrcali v svoji neverjetni barvitosti.

Poleg omenjenih čudovitih slovenskih voda, teh neštetih kapljic vode z zgodbami, bodo v tej sezoni predstavili še zgodbe naslednjih rek: Gradaščice, Dravinje, Pesnice, Sotle, Nadiže in Rižane.

Mihelčič je še povedal, da projekt uspešno nadaljujejo, ga dopolnjujejo in pripravljajo kakovostne vsebine, ki nastajajo v koprodukciji podjetja CV koncept in TV Slovenija.

Evropski format

Zaradi uspešnosti se je moštvu pokazala možnost nadaljevanja Vodnega kroga še v Evropi, kjer prav tako ne manjka vodnih izzivov. Podrobnosti o tem projektu pa sogovornik za zdaj še ni želel razkriti. Oddaje naj bi na TV Slovenija prikazovali po počitnicah, predvidoma novembra, vsak teden ob petkih na prvem programu ob 16.30.