Ker je naša predstava izredno pohvaljena od vseh,ki so jo videli ( tako vzgojiteljice,otroci, ,...) se mi kot delovni terapevtki zdi škoda, da tako dobr projek ostane opazen v ozkem krogu ali se ga ne nagradi vsaj za izjemno veselje razveseljevanja najmlajših v vrtcu in bolnih v bolnici.

Avtor scenarija: Rajko Tekalec

po knjigi Petiške Eduarda KAKO JE KRTEK DOBIL HLAČE

Režija, scena, lutke, dramturgija, kostumografija, lektorja ter ta glavna igralca-krivca za nastali projekt (polna idej in motivacije):

Saša Novak

in

Rajko Tekalec

Krtkov kostum: Anica Gruden

Poslikava scene Jerca Modrijan

Glasba: Odlomki glasbe za posamezne živali in razpoloženja so iz CD zbirke »Mojstri klasične

glasbe«, MK

Igralke:

Lidija Rebolj, 89let... .... ... ... krtek

Kopač Marija, 87 let…………………………. rak, žaba, miška

Andlovic Marija Urška, 65let. ………………………pripovedovalka, lan

Plahuta Viktorija, 83 let……………......... metulj, štorklja

Petkovšek Marija,82 let…………………………..... muha, ježek

Krstin Tatjana, 84 let……………………………………………..pajek

Kotar Ana 81let.............................ptica

Vsebina:

Krtek nas spomni na naše otroštvo, kako smo se veselili če smo sredi igre naleteli na čisto poseben kamen, star žebelj, zarjavel ključ.... Tako je tudi naš Krtek našel veliko zakladov v zemlji, ki bi jih želel spravit v hlače. Hlače že! A kje bo Krtek dobil hlače, hlače z K veeeeeliiiikimi žepi. Ko že misli, da jih bo dobil, se zave, da je šele na začetku... Za hlače potrebuje blago, za blago nitke, za nitke.... Kdo mu bo pri vsem tem pomagal, si oglejte sami. Lan, žaba, jež, pajek, mravlje, borovničke, rak, ptica, metulj, muha, štorklja in miška vas, sploh pa najmlajše z velikim veseljem pričakujejo...