za celo stran

V mehiški prestolnici so pred dnevi razglasili novo mis vesolja, 20-letno Japonko Rijo Mori. Na tekmovanju deklet, ki želijo spremeniti svet, se je zelo dobro odrezala tudi slovenska predstavnica Tjaša Kokalj, ki je na koncu kot najlepša Evropejka zasedla enajsto mesto.

S tem lepotnim tekmovanjem je najtesneje povezan Donald Trump, imetnik licence za Miss Universe. Ameriški milijonar, ki mu je lani soproga Melanija Knavs povila sinčka Barrona, je kupec enega od luksuznih stanovanj v novem ljubljanskem Šumiju. Morda je prav naklonjenost slovenskega zeta vsaj malce pripomogla, da je slovenska lepotica dosegla lep mednarodni uspeh.

To je uspelo tudi Melaniji Knavs, ki je, roko na srce, bila slavna že veliko prej, preden je spoznala ameriškega nepremičninskega mogotca.

Srečanje v Parizu

Davnega leta 1998 je dunajska agencija Elite nekaj slovenskih novinarjev, med njimi tudi podpisanega sodelavca Hopla, povabila na enodnevni izlet v Pariz. V prestolnici mode smo se srečali s tedaj že svetovno priznano manekenko in fotomodelom iz Slovenije Melanijo Knavs. Za šestčlansko novinarsko ekspedicijo iz Slovenije je omenjena agencija najela posebno osemsedežno letalo. Tiskovna konferenca je potekala v Melanijinem hotelskem apartmaju po najstrožjih pravilih. Njen menedžer je novinarjem namenil točno odmerjen čas in število vprašanj, neprijetnih naj ne bi zastavljali. Fotografiranje je bilo strogo prepovedano. Melanija nam je povedala, da se je njena kariera začela po zmagi na lepotnem tekmovanju v Rimu leta 1989. Ko so jo leta 1992 na tekmovanju v Portorožu izbrali za obraz leta, se je odpravila v Milano, tam pa se je nadaljevala njena pot na modnih brveh.

Na vprašanje, ali je kdaj pozirala gola, je odgovorila pritrdilno, povedala pa je tudi, da s slovenskimi fotografi nima izkušenj. Omenila nam je, da se spogleduje s svetom filma, saj je sprejela igralsko ponudbo režiserja Craiga Singerja, ki je za glavno moško vlogo izbral Mickeya Rourka. V pariškem hotelu Lutetia, kjer je nastala tudi skupna fotografija, nam je zaupala še, da se o finančnih zadevah pogovarja le s svojim agentom in da o svojem zaslužku javno ne more govoriti. Poudarila je, da ima slovensko državljanstvo, s katerim je povsem zadovoljna. Na koncu nam je še zaupala, da pozna kar nekaj slavnih ljudi, med njimi Eltona Johna in Jona Bon Jovija. Donald Trump, ki ga očitno navdušujejo Slovenke, pa ji do tedaj še ni prekrižal poti. Tjaši Kokalj je v času tekmovanja dejal, da je izredna "šampionka" in osupljiva ženska ter da ga je njena lepota povsem prevzela.

Srečanja brez Melanije

Tjaša je po vrnitvi v domovino povedala, da se je s Trumpom srečala kar štirikrat, z njegovo ženo Melanijo Knavs pa nikoli. Imetnik licence za Miss Universe se je z nekaterimi lepoticami le rokoval, z drugimi pa je spregovoril nekaj besed. Med srečnicami je bila tudi naša Tjaša, s katero se je pošalil, da tudi on pozna Slovenko, ki je zelo slavna in prijetna. Govoril je seveda o svoji ženi. Na zaključni zabavi jo je prisrčno objel in poljubil ter ji zaupal, da bo o njej povedal tudi svoji soprogi. Tjašo je najbolj vzradostil Donaldov kompliment: "O tebi se bo še slišalo!"

Srečanje z Donaldom Trumpom je korenito spremenilo življenjsko pot Melaniji Knavs. Če bodo nedavna srečanja odločilno vplivala tudi na kariero in življenje Tjaše Kokalj, pa bo seveda pokazal čas.