A 31-letni Celjan je hitro našel nove delodajalce, saj je podpisal dveletno pogodbo s švicarskim prvakov Kadettnom iz Schaffhausna.

Podpečan, ki je imel pogodbo s pivovarji še za sezono 2007/08, že četrtič zapušča matični klub, kajti doslej se je iz Celja trikrat selil kot posojen igralec (Slovan, Radeče, Velika Nedelja). "Med sezono mi ni nihče niti namignil, da klub ne računa več name ali da je nezadovoljen z mano. Odločitev me je presenetila tudi zato, ker sem Celjan in ker čez nekaj mesecev pričakujem naraščaj," dodaja Dušan, ki je začuden nad vsakoletnimi številnimi odhodi (letos klub zapušča osmerica) in prihodi igralcev v CPL. "Čeprav nisem zadolžen za kadrovsko politiko, mislim, da je bolje, če se jedro moštva ne spreminja, ampak le dopolnjuje. To je edini pravi način, če klub dela resno in dolgoročno," meni vratar, ki bo igral v ligi prvakov že s četrtim klubom (CPL, Prule, Gorenje, Kadetten).

S pomočjo Bena Lapajneta je navezal stike s Kadettnom (trener je Hrvat Goran Perkovac, klub pa je v tej sezoni osvojil tri domače lovorike - švicarsko prvenstvo, pokal in superpokal) in dva tedna pozneje podpisal pogodbo. "Celjani bi me lahko prej obvestili, da ne računajo več name. Maja je težko najti pravi klub, saj ima večina že izbran igralski kader za novo sezono. Ker je enostransko prekinil pogodbo, celjski klub seveda ne dobi odškodnine. Logično bi bilo, da bi jo dobil jaz. Toda ko sem to predlagal klubu, se s tem ni strinjal. Ko bom imel čas, se bom posvetoval z odvetnikom, kaj naj storim," napoveduje Podpečan, ki bo v Kadettnu nadomestil hrvaškega reprezentanta Dragana Jerkovića, saj ta odhaja v Zagreb.

V soboto se je vrnil z dvodnevnega obiska v Schaffhausnu, kjer je urejal papirje in iskal primerno stanovanje. V mesto z okoli 35.000 prebivalci ob Renu in največjimi slapovi v Evropi bo nekaj dni pred začetkom priprav, ki se začnejo 30. julija, odšel z dekletom Katarino, ki je trenutno v petem mesecu nosečnosti. "Katarina ima rok 5. oktobra, rodila pa bo v Švici. Dobila bova fantka, a imena še nisva izbrala, saj imava trenutno kopico drugih obveznosti in skrbi," pojasnjuje in dodaja, da ima klub dvorano za okoli 2.000 ljudi, čez dve leti pa bo začel graditi večjo.

"Slovenski model finaciranja športa" je naslov njegove diplomske naloge na Ekonomski fakulteti v Mariboru, kjer je študiral bančništvo in finance. Pred leti mu je manjkala le še diploma, a je nato študijsko "počival", pred nekaj meseci pa je le oddal dispozicijo za diplomo. A preden bo odšel v Švico in diplomiral, ga čakata ta in naslednji teden še kvalifikacijski tekmi proti Makedoniji za EP 2008 na Norveškem. "Čaka nas težko delo. Makedonci igrajo povratno tekmo doma, so zelo motivirani, lačni uspeha, izkušeni in kakovostni," ocenjuje odlični vratar in o odpovedih nekaterih slovenskih reprezentantov razmišlja takole: "Spoštujem odločitev vsakega posameznika, kajti vsak sam odloča o svoji karieri in življenju. Fantje so veliko dali slovenskemu rokometu, reprezentanci in državi, vsak pa se samostojno odloča o tem, kdaj je neke zadeve konec. Je pa seveda škoda, da so se že zdaj odločili za slovo, saj so v najboljših rokometnih letih."