Prva spremljevalka je sicer postala 22-letna Brazika Natalija Guimaraes, druga pa 21-letna Venezuelka Ly Jonaitis. Letos se je za naslov potegovalo 76 lepotic. Miss simpatičnosti je postala 20-letna Kitajka Ningning Zhang, miss fotogeničnosti pa 22-letna Anna Theresa Licaros iz Filipinov.

Druga Japonka na vrhu

Morijeva je druga Japonka, ki je osvojila omenjeni naziv, ki je sicer znan tudi po razvpitem lastniku licence Donaldu Trumpu. Zmagovalka je povedala, da je s tem najbrž še najbolj razveselila svojo babico, ki si je tudi želela, da bi Rijo postala še miss Japonske.

V letu, ko bo Rijo nosila 250 tisoč dolarjev vredno krono, bo potovala po svetu, zavzemala pa se bo tudi za odpravo revščine in bolezni (?!). Nad njeno lepoto je bil navdušen tudi Trump, ki je dejal, da je izredna »šampijonka in osupljiva ženska« (le kaj bo na to porekla Merlania!).

Pleše balet

Rijo sicer od otroštva pleše balet, kar ji je pomagalo postavi potrpežljiva in optimistična. Nekoč si želi odpreti svojo plesno šolo. Ob zmagi je izjavila, da se ji zdi vznemirljivo, da bo pri 20 letih starosti lahko veliko naredila v dobro družbe. V Mehiki se je dobro odrezala tudi slovenska lepotica Tjaša Kokalj. Uvrstile se je med prvih 15, med katerimi so bile poleg nje samo še tri Evropejke: Čehinja, Ukrajinka in Danka.

Škandali

Letošnji izbor so sicer zaznamovali nekateri škandali. Švedinja je odstopila, ker izbor ponižuje ženske. Mehičani so izžvižgali predstavnico ZDA, miss Tanzanije pa je prireditelje razburila z obrito glavo. Nasprotniki tovrstnih izborov so pripravili svoje izbore. Na njih so izbrali miss marihuane, miss seksualnega zdravja , miss človekovih pravic. Vsem je bilo skupno to, da so imele lente popisane z nespodobnimi gesli.

Televizijski prenos izbora si je ogledalo 600 milijonov gledalcev.