Približno tako se je glasilo sporočilo na uradni spletni strani belgijske teniške zvezdnice Kim Clijsters, ki ga je v svojem dnevniku objavila v nedeljo, šestega maja, tri dni za tem, ko je v drugem krogu turnirja v Varšavi izpadla proti Ukrajinki Juliji Vakulenko, 61. igralki s svetovne računalniške lestvice. Kljub temu, da je Clijstersova že večkrat napovedala, da se bo od profesionalnega tenisa zagotovo poslovila ob koncu leta, je bilo predčasno slovo za mnoge veliko presenečenje.

Nanj je sicer namigoval že naslov sporočila, ki je bil kratek in zgovoren. "Hvala vam!" je pisalo v naslovu sestavka, v katerem je Kim na dolgo in široko opisala razloge za svoje slovo. "Zaključek teniške kariere pri 24 letih je hiter in tega se dobro zavedam. Verjetno bi brez težav lahko še nekaj let igrala na najvišji ravni, mešala štrene najboljšim na največjih turnirjih in zaslužila veliko denarja. Toda ta v tem trenutku ni najpomembnejša stvar v mojem življenju - na prvem mestu sta zdravje in osebna sreča. Letos tako ne bom igrala ne v Luksemburgu ne v Stuttgartu, pa čeprav sem ljudem, ki se trudijo okrog teh turnirjev, že obljubila, da se ju bom udeležila. Obljubo še vedno lahko izpolnim s svojim obiskom, toda zdaj je napočil čas za novo življenje. Čas za poroko, morda otroke, kuhanje, igranje s svojimi psi... In, kar je najpomembnejše, napočil je čas za mojo družino in prijatelje. Nič več stalnega zlaganja prtljage in potikanja po letališčih, nič več stalnih potovanj in nič več natolcevanj in laži po časopisih," je med drugim zapisala Kim Clijsters, ki se seveda ni pozabila zahvaliti številnim navijačem za vso podporo, ki so ji jo izkazovali v zadnjih letih.

Sijajna Belgijka se od teniških igrišč poslavlja po osmih letih igranja med profesionalkami. Ko je prvič zaigrala na turnirju serije WTA, ji je bilo vsega 16 let, kasneje pa je zmagala na 34 turnirjih, kar jo postavlja na enajsto mesto večne lestvice, a le enkrat na turnirju za grand slam, leta 2005 na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Njena nočna mora je bila rojakinja Justin Henin, ki jo je v finalih turnirjev velike četverice premagala kar trikrat (v Melbournu, New Yorku in Parizu), enkrat pa je v finalu OP Francije izgubila tudi z Američanko Jennifer Capriati. Na prvo mesto lestvice WTA se je prebila trikrat, leta 1999 si je priborila naziv najboljše novinke, leta 2005 najboljše igralke, istega leta je bila izbrana tudi za najboljšo povratnico, petkrat pa je bila izbrana tudi za najboljšo belgijsko športnico. V svoji karieri je zamenjala tri trenerje, vseskozi pa je veljala za eno najprijaznejših in najmanj sovražno nastrojenih igralk. "Nasprotnikov ni treba sovražiti, da jih lahko premagaš," se je nekoč odzvala na tovrstne "kritike".

Zdaj bo Kim vse teniške težave končno potisnila na stran. "Štirinajsti julij je datum, ko se bova z Brianom (Lynchem, ameriškem košarkarjem, ki je nazadnje igral v drugi španski ligi, op. p.) poročila. Veliko ljudi me je že spraševalo, kje, a sem prepričana, da bodo vsi razumeli, da gre za osebno zadevo, na kateri bodo prisotni le družina in bližnji prijatelji," je še sporočila Clijstersova, ki si je zaradi svoje značilne igre pridobila vzdevke, kot sta Kim Kong ali Killing Kim, neverjetne fizične sposobnosti pa mnogi pripisujejo tudi njenim športnim genom - oče Lei je bil namreč znan nogometaš, mama Els pa državna prvakinja v gimnastiki.