Da so si kolesarji pomagali z dopingom, ki ga v tistih časih še ni bilo mogoče odkriti, sta najprej priznala malo znani Bert Deitz in Christian Henn, potem še Udo Bolts, včeraj pa tudi Rolf Aldag in prvi šprinter Erik Zabel.

"Tudi moj sin je kolesar in zelo težko bi mi bilo, če bi šel skozi to, kar sem moral jaz. Počel sem prepovedane stvari, lagal sem in zelo mi je žal," se je v solzah kesal Erik Zabel, ki je odstopil na dirki Po Kataloniji zaradi odhoda v javno spovednico. Zabel je sodeloval na tiskovni konferenci prvih mož T-Mobila (športni direktor, glavni menedžer, predstavnik sponzorja), za katerega je vozil dolga leta.

Kakšna bo pokora za skesance in tiste, ki so še tiho (med temi je tudi prvi mož CSC Bjarne Riis), pa zaenkrat še ni znano. Zdravnika, ki sta v tistem času sodelovala z ekipo, sta skoraj pogojevala uporabo EPO za dres elitne nemške ekipe. Sedaj sta izgubila službo na univerzi v Freiburgu. Henn, sedaj športni direktor pri Gerolsteinerju, jo bo verjetno obdržal. Da je izpoved boljša pot kot večno izpraševanje vesti, pa se zavedajo tudi v T-Mobilu. "Ekipi bomo dali možnost, da nadaljuje po 'čisti' poti, ki si jo je zastavila," je dejal Christian Frommert, predstavnik sponzorja.

V ZDA se je končalo zaslišanje najhitrejšega na lanskem Touru Floyda Landisa. Kazen (prvi odvzem lovorike zmagovalcu v 100 letih Toura) ali pomilostitev (prva od leta 2000 - zaradi nepravilnih postopkov pri opravljanju analiz francoskega dopinškega laboratorija iz bližine Pariza), bodo izrekli v šestih tednih. Landis ima veliko možnosti za zmago.