Tudi sredi minulega tedna, ko naj bi se sestali z županom Zoranom Jankovićem, je prišel zgolj njihov predstavnik. Za pojasnila člani družine Sitar, ki so lastniki zemljišča, včeraj za nas niso bili dosegljivi.

Tri mesece od sestanka

Skoraj tri mesece je že minilo od prvega sestanka lastnikov z županom Zoranom Jankovićem, zato župan namerava po naših podatkih sprožiti v javnosti že napovedani začetek postopka za razlastitev lastnikov. Po zagotovilih neimenovanih virov naj bi v mestni upravi našli pravno podlago za tak korak. Danes naj bi sprožili tudi revizijo postopka, po katerem je bil del zemljišča vrnjen družini Sitar.

To je predpogoj, da bo mestna občina lahko nadaljevala priprave na gradnjo stadiona, ni pa znano, kdaj bo lahko začela graditi, saj še vedno ni edina lastnica zemljišča, na katerem naj bi zraslo športno-trgovsko središče. Že zdaj je očiten nekajmesečni zamik zaradi februarja letos odkritih lastnikov. Takrat je bilo namreč razkrito, da je na območju Stožic nekdo vpisan kot zasebni lastnik 8000 kvadratnih metrov velikega zemljišča.

Čuden sklep MOL-a

Takrat se je šele izvedelo, da je maja lani mesto ugodilo denacionalizacijskemu upravičencu in mu v naravi vrnilo tri parcele. Čudno je še vedno predvsem to, da je mesto sprejelo takšen sklep, ko se že nekaj let natančno ve, da je za tisto območje predviden športni park, po drugi strani pa je bilo še bolj čudno, ker je mesto na zahtevo odgovorilo v pičlih 12 dneh, običajno pa se takšni postopki vlečejo dve do tri leta ali dlje.

Kmalu je prišlo na dan, da je parcelo dobil denacionalizacijski upravičenec Miha Sitar oziroma trije dediči, zaradi nerazumljive odločitve nekdanje načelnice za gospodarjenje z zemljišči Nuše Dolgan pa bo moralo mesto že kupljeno zemljišče plačati še enkrat. Na novo odkriti lastniki so se kmalu sestali z županom Zoranom Jankovićem in takrat jasno nakazali, da so se pripravljeni sporazumeti z mestom oziroma da ne želijo zavirati gradnje stadiona v Stožicah. Dogovorili so se, da mesto ponudi Sitarjevim za 8000 kvadratnih metrov zemlje na Stožicah 5000 kvadratnih metrov nadomestnega zemljišča, na katerem bi bila mogoča gradnja.