Okoli 19. ure se je smrtna nesreča zgodila na Celjskem, in sicer na lokalni cesti med Krnico in Ljubnem. Devetintridesetletnik je vozil neregistriran traktor brez varnostne kabine. Ko je pripeljal iz levega ovinka, je zapeljal levo in s ceste. Na strmem pobočju je vozilo najprej oplazilo drevo, nato pa se je prevrnilo in pod seboj ukleščilo voznika. Voznika je naslednje jutro našel njegov brat.

Torek, 8. maja - Na glavni cesti Dravograd-Slovenj Gradec zunaj naselja Šentjanž je počilo nekaj minut po 23. uri. Dvaindvajsetletna voznica osebnega avta iz okolice Dravograda je peljala od Šentjanža proti Slovenj Gradcu. V bližini stanovanjske hiše Šentjanž 1 je zaradi prehitre vožnje zapeljala s ceste in trčila v hišo. Umrla je na kraju nesreče.

Petek, 11. maja - Na regionalni cesti zunaj naselja Ledinek pri Lenartu je 58-letni voznik osebnega avta ob 23.15 dohitel 48-letnega pešca, ki je hodil ob robu ceste. Ker je vozil preblizu roba, je trčil vanj, pešec pa je obležal mrtev. Voznik je po nesreči ustavil in izstopil iz avta, nato pa se je obrnil in sedel nazaj v avto ter odpeljal naprej. Policisti so ga pozneje izsledili na domu, alkotest pa je pokazal, da ima v krvi več alkohola, kot je dovoljeno. Pešec ni nosil kresničke ali kakšnega drugega odsevnega telesa.

Sobota, 12. maja - Ob 1.30 se je zgodila nesreča, v kateri je umrl 20-letni voznik osebnega avta. Renaulta laguno je vozil skozi Apače, in sicer iz smeri Lancove vasi proti Lovrencu na Dravskem polju. V levem ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je z desnimi kolesi zdrsnil čez desni rob vozišča na bankino. Po njej je drsel okoli 40 metrov, nato pa je vozilo zaneslo proti sredini ceste. Tam ga je obrnilo in zaneslo nazaj na bankino, kjer je trčil v ograjo stanovanjske hiše. Po trčenju je avto obstal na kolesih, voznik pa ukleščen v pločevini. Iz nje so ga rešili gasilci, nato pa so ga z reševalnim avtomobilom odpeljali v ptujsko bolnišnico. Tam je hudim poškodbam podlegel.

Okoli 18. 30 je v Tomažu nad Vojnikom v prometni nesreči umrl 49-letni voznik štirikolesnika. Peljal se je po lokalni cesti iz smeri cerkve sv. Tomaža proti Vojniku. Na odseku ceste, kjer je nepregledni ovinek in klanec navzdol, je izgubil oblast nad vozilom in brez zaviranja zapeljal s ceste po travnati nabrežini navzdol. Voznik je med prevračanjem padel s štirikolesnika in na kraju nesreče umrl.

Na cesti med Zidanim Mostom in Radečami se je moral ob 22.30 voznik tovornjaka pred desnim nepreglednim ovinkom na zoženem delu ceste ustaviti, ker sta mu nasproti pripeljala dva tovornjaka. Za njim se je z osebnim avtom pripeljal 32-letni moški, ki je pritisnil na zavoro, potem pa zapeljal levo in se zaril v sprednji del nasproti vozečega tovornjaka. Vanj je trenutek pozneje z osebnim avtom trčil še 21-letnik. Dvaintridesetletni voznik se je tako hudo ranil, da je na kraju umrl.