Včerajšnji dan se sicer ne more primerjati s štirimi osvojenimi lovorikami, ki jih je v letošnji sezoni osvojil z odbojkarskim klubom Autocommerce Bled, je bil pa zagotovo za Tineta Urnauta poseben. Skupaj s sošolci z ravenske gimnazije je namreč pisal esej iz slovenščine, prvo preverjanje znanja na maturi.

Najmlajši član gorenjske ekipe živi in diha za odbojko, tako kot njegova družina, ki je z njo naravnost zastrupljena. Oče Adi je legenda jugoslovanske odbojke, mama Anita blesti v sedeči odbojki, omeniti pa je treba tudi Tinetova polbrata Matjaža in Andreja, ki slovenskim ljubiteljem tega športa nikakor nista neznana. Torej ne čudi, da mladi Korošec z žogo blesti na parketu. Konec koncev ima doma vzornika, po katerem se lahko ne samo zgleduje, temveč ga ta tudi usmerja, vodi in mu svetuje. "Oče je v svojem času sodil med najboljše odbojkarje na svetu. Na svetovnem prvenstvu je bil, recimo, tudi izbran za najboljšega napadalca. Mama je včasih igrala za reprezentanco, sedaj pa je bila na vseh tekmovanjih v sedeči odbojki izbrana za najboljšo tekmovalko. Da sem se začel ukvarjati z odbojko, sta 'kriva' prav onadva. Stojita mi ob strani, pomagata mi tudi, kar se šole tiče," je hvaležen za svoja starša, ki ju neizmerno spoštuje, Tine Urnaut. Da je oče njegov idol, ne preseneča. "Oče mi je v veliko pomoč. Velikokrat hodi z mano na tekme in mi potem vselej pove, kaj lahko še izboljšam. Včasih greva v telovadnico in skupaj delava, njegovi nasveti pa so mi v veliko pomoč, zato ga upoštevam," pravi sprejemalec Bleda, ki je nedavno tega na tekmovanju ŠKL prav pod vodstvom svojega očeta Adija, ki je trener ekipe ravenske gimnazije, osvojil prvo mesto. Čeprav sta oče in sin, zaradi tega Tine v ekipi ni deležen posebne obravnave: "Ko sva na igrišču, je on trener in kar reče, ekipa naredi. Vendar pa zaradi odnosa oče - sin do konfliktov ali trenj ne prihaja."

Imeti tako nabit tekmovalni urnik, kot ga ima Tine, je naporno, če pa v enačbo dodamo še šolanje, potem je jasno, da je potrebnega veliko truda in usklajevanja, da na vseh področjih vse poteka gladko: "Usklajevanje je težko, ker sem povečini le dva do tri dni na teden v šoli, ostalo pa preživim na Bledu, kjer treniram. Učitelji mi zelo pomagajo in gredo na roko. Tako imam tiste dni, ko sem v šoli, dodatne ure, da zapolnim luknje v znanju, ko sem odsoten. Takrat pišem teste, se naučim zadeve, ki sem jih izpustil, ko sem manjkal. Kar se tega tiče, so super in me podpirajo."

Za skodranim fantom, poimenovali so ga biser slovenske odbojke, je fantastična sezona, ki jo je kronal z osvojitvijo pokala Top Teams, na zaključnem turnirju katerega je bil tudi izbran za najboljšega napadalca turnirja: "Nihče od nas si pred sezono ni mislil, da nam bo uspelo kaj takšnega. Morda smo potihoma upali, a z zmago v pokalu Top Teams smo presenetili sami sebe, Evropo in cel odbojkarski svet. Tega se bomo vsi spominjali celo življenje, je pa zmaga dodatni motiv in vodilo za naprej, da bomo še več vlagali v igro in dosegali še več."

Urnaut je iz kluba Fužinar Ravne prišel v Autocommerce v tej sezoni, pogodbo pa ima podpisano še za eno leto. Po vseh uspehih so na njegov naslov začele deževati ponudbe, a skromni mladenič se s tem v tem trenutku ne ubada: "Zaenkrat imam pogodbo z Bledom, zato je težko razmišljati o drugih možnostih. To bo prinesel čas. Razmišljam pa, da bi nekoč zaigral v najboljših ligah na svetu, v italijanski ligi A1, v Rusiji... Upam, da bom imel nekoč to možnost, saj si tega že od malih nog želim in sanjam, da bi bil član katerega od najmočnejših klubov v Evropi in po svetu."