Ponovne analize sedmih urinskih vzorcev lanskoletnega zmagovalca dirke Po Franciji naj bi nedvomno pokazale prisotnost prepovedanih substanc v B vzorcih, so zapisali v francoskem športnem časniku L'Equipe in dodali, da je Landis sicer vseskozi vztrajal, da ponoven pregled B vzorcev ni potreben, saj naj bi svojo nedolžnost dokazal že z negativnimi A vzorci.


Ponovne analize so opravili v državnem antidopinškem centru, laboratoriju Chatenay-Malabry, pri čemer so strokovnjaki uporabili metodo, ki loči naraven testosteron, torej tistega, ki ga proizvede telo samo, in sintetičnega.


Landisov predstavnik za stike z javnostjo Michael Henson je dogajanje pospremil s pritožbo, da so Francozi med vikendom, ko so opravljali ključne analize, preprečili vstop v laboratorij kolesarskemu ekspertu Paulu Smithu, da bi bil navzoč med testiranji.


»Tovrstno vedenje kaže na kratenje pravic Floyda Landisa, medtem ko je s tem že tako vprašljiv postopek postal še bolj vprašljiv.« sam an already dubious process,« je dejal Henson. »Šel bom do konca in dokazal svojo nedolžnost!« pa so že stokrat izrečen besede Floyda Landisa, ki se mu tla pod nogami vse bolj vdirajo.