Krajani Planinske vasi se proti asfaltni bazi borijo že deset let, saj je takrat lastnik asfaltne baze Mirko Kovač objekte postavil kar na črno. Okoljsko ministrstvo je takrat doseglo ustavitev proizvodnje, vendar je kasneje podjetnik dobil vsa ustrezna dovoljenja, ki mu jih je izdala upravna enota.

Ministrstvo za okolje in prostor se z dovoljenji ni stranjalo, zato jih je morala lokalna upravna enota konec leta preklicati. Minuli torek je tako Mirko Kovač dobil odločbo, da je ostal brez vseh potrebnih dovoljenj. Sedaj ima mesec dni časa za pritožbo, in kot je povedal, bo do izteka roka posloval nemoteno.

Vaščani - Planinska vas šteje okoli 50 gospodinjstev - so zaskrbljeni predvsem zaradi pitne vode, saj baza stoji na vodovarstvenem območju, hrupa in smradu. Na ministrstvu so že velikokrat zahtevali sogovornika in ureditev težav, vendar odgovorov niso dobili. Zato so se danes zbrali s transperenti pred vhodom na ministrstvo, Podobnik pa jim je obljubil, da bodo stekli inšpekcijski postopki, če lastnik betonarne po izteku roka za pritožbo ne bo odstranil.