Oče se je v tej zgodnji uri s štirilitrsko posodo bencina odpravil čez dvorišče v sosednjo stavbo do spečega sina in ga začel polivati z bencinom, ta pa se je prebudil in mu preprečil, da bi prižgal vžigalnik, ter ga držal do prihoda policije. Policisti so očeta odpeljali in ga pridržali, včeraj pa so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.
Motiv poskusa umora ni znan, policisti in kriminalisti še zbirajo in preverjajo obvestila. Domnevno naj bi šlo za globok prepad med očetom in sinom, ki je s svojimi ravnanji očetu povzročil hudo razočaranje. Očeta naj bi jezilo, da je od štirih sinov prav ta postal znanec policije.
Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik policijske uprave Slovenj Gradec, je potrdil, da je policija z omenjenim sinom imela že večkrat opravka zaradi kršitev javnega reda in miru, trenutno pa se kriminalisti ukvarjajo tudi s sumom, da je bil vpleten v spolni delikt.
Rajko Pušnik je bil pred nekaj leti voznik avtobusa v mariborskem podjetju Certus, kjer je izgubil delo zaradi neprimernega ravnanja, saj je pijan vozil potnike in povzročil škandal, o katerem so poročali mediji. Pred časom je zapustil tudi družino in se preselil na domačijo, kjer živita ostarela oče in 69-letna mati.
Ljudje, ki poznajo Rajka Pušnika, vedo povedati, da je v stanju pijanosti lahko zelo neprijeten, zaradi tega naj bi imeli pred nedavnim težave z njim tudi v vuzeniški livarni.