"Celodnevni obisk golf igrišča stane približno toliko kot smučarska karta, pa vendar o smučanju nihče ne govori, da si ga lahko privoščijo le premožnejši," je poudaril Gorazd Kogoj, generalni sekretar Golf zveze Slovenije (GZS). Za boljšo predstavo: za dan golfa boste odšteli približno 30 evrov, kar je popolnoma primerljivo s smučanjem. Na Švedskem, kjer je golf najbolj priljubljen, je smučanje od športa s palico celo dražje. "Če bi se pri nas z golfom ukvarjalo več ljudi, bi bile cene še nižje," pravi Kogoj. "Vzdrževanje igrišč je namreč zelo drago in če se znesek razporedi na obiskovalce, je odvisen od števila le-teh. Če bi karto namesto stotih kupilo tisoč ljudi, bi bila cena še veliko nižja."

Strategija razvoja GZS je v letih od 2008 do 2012 predvsem usmerjena v delo z mladimi in popularizacijo golfa v Sloveniji. "Dela smo se lotili strokovno, veliko namreč vlagamo v izobraževanje strokovnih delavcev, izdelavo programov za otroke in vključevanjem golf klubov v projekt," je razložil Kogoj, ki priznava, da jim pri tem veliko pomaga Albatros, fundacija, potrjena s strani Ministrstva za šolstvo in šport, ki zbira sredstva za razvoj in šole golfa. V preteklem letu so z njihovo pomočjo usposobili 46 profesorjev športne vzgoje, ki lahko učencem pokažejo, kaj je golf in njegove osnove ter jim šport ponudijo kot izvenšolsko dejavnost. Šolam so tudi podarili opremo, komplete palic in žogice, ki so lažje od pravih in tako ne morejo nikogar poškodovati.

GZS že skoraj tri leta sodeluje tudi z Davidom Greenom, strokovnjakom, ki enkrat mesečno prileti iz Švedske, kamor se je preselil iz Londona, in to le zaradi ljubezni do golfa. Vsak mesec se približno en teden vsak dan ukvarja z izobraževanjem trenerjev slovenske reprezentance, ki se pripravlja na različna tekmovanja na državni in mednarodni ravni, najbolj vznemirljivo pa je prihajajoče Evropsko mladinsko ekipno prvenstvo, ki bo leta 2008 na Bledu.

"Glede na majhnost Slovenije je tu golf zelo razvit," je povedal David Green, saj je slovenska reprezentanca s približno petino denarja, ki ga za ekipo porabijo v Avstriji, vseeno boljša od avstrijske. "Igrišča v Sloveniji so zelo dobro organizirana in urejena," je še dodal in povedal, da imamo pri nas kar nekaj perspektivnih igralcev, prav tako pa poudarja, kako pomembno je vlagati v mlade igralce, da bi se golf v Sloveniji še bolj razvil.

"Pri katerem športu še lahko šestletnik enakovredno igra z odraslim človekom? Golf je idealen šport za celo družino," je popolnoma predano razlagal Green in na vprašanje, kako bi navdušil nekoga brez izkušenj za golf, rekel le: "Samo poizkusiti je treba, to je dovolj!"