Golf je kavalirska igra, pri kateri je lepo vedenje visoko cenjeno, pomembna je prijaznost, pa tudi spoštovanje pravil in omika. Z denarjem tega sicer ni moč doseči, čeprav si z njim lahko kupite dostop do igrišča. Razlika med pravimi igralci in tistimi, ki bi jih tja prištevali nekoliko težje, je namreč najbolj očitna prav pri vedenju. Golf je igra prijaznih in uglajenih ljudi.

Če se spogledujete z igranjem golfa, se na obstoječih golf igriščih pozanimajte za šolo, saj so tam na razpolago tudi učitelji, ki vas bodo seznanili z elementi igre, vam razložili pravila in etiko tega športa. Golf je igra, ki človeka hitro zasvoji, zato se lahko odločite tudi za opravljanje intenzivnejšega tečaja, nato pa se lahko lotite tudi opravljanja izpita za igranje.

In kdo pravzaprav igra golf, ki cenovno ne sodi med cenejše oblike rekreiranja? Čeprav prevladuje mnenje, da je to šport snobov, pa to ne drži povsem, saj je eden od najbolj popularnih športov na svetu. Zanemarljivo pa ni niti dejstvo, da ima največjo letno stopnjo rasti privržencev. Pri tem leta, višina, teža in spol niso pomembni. Za igranje golfa ni praktično nikakršnih ovir za kogarkoli. Lahko je družinska zabava, prijateljsko srečanje, resna tekma, poslovno srečanje ali sprostitev po napornem dnevu. Res je, da nekateri ljudje golf igrajo samo zaradi imidža, ker je igranje golfa neke vrste statusni simbol. A kar golf zares odlikuje je svež zrak, štiri do pet ur prijetne rekreacije, v krasnem ambientu in prostoru. Golf lahko igrate v vsakršnem vremenu, saj se boste, ko boste enkrat zasvojeni z njim, le stežka uprli želji po udarjanju žogice na prekrasni travnati zelenici.