Tako je marsikdo z Barceloninega nogometnega polboga pozornost preusmeril na Otok, kjer pri Manchestru Unitedu s hitrostjo reaktivca z žogo v nogah po zelenicah drvi nogometaš z vzdevkov Raketa, Portugalci in Angleži pa so si kljub temu, da so veliki tekmeci, edini: "Pozabite na Ronaldinha, najboljši je Cristiano Ronaldo!"

Ko je pred sezono 2003/04 Manchester United v Lizboni s Sportingom odigral prijateljsko tekmo, ki so jo Portugalci dobili s 3:1, je bil trener Rdečih vragov sir Alex Ferguson navdušen. A ne nad igro angleškega kluba, ampak nad tedaj 18-letnim nogometnim žonglerjem Cristianom Ronaldom. "To je eden izmed najbolj vznemirljivih nogometašev, kar sem jih kadarkoli videl," je Ferguson takrat dejal o mladeniču z otoka Madeira. S tem laskanja iz tabora rdečih še ni bilo konec. Že v slačilnici je bila glavna tema pogovorov nogometno znanje mladega Portugalca, med poletom domov pa so nogometaši Fergusona prosili, naj Ronalda pripelje na Old Trafford. "To se je zgodilo drugič, odkar sem trener Uniteda. Prvič so me igralci prosili, naj podpišemo pogodbo z Ericom Cantonajem," je dejal Ferguson, ki je nekaj dni pozneje svojim igralcem željo izpolnil. Prav s Cantonajem je povezana naslednja zanimivost. V gledališču sanj je namreč najbolj cenjena številka sedem, ki si jo nosili Cantona, Bryan Robson in David Beckham, naslednji pa jo je dobil Ronaldo. Čeprav je želel še vedno nositi številko 28, ki jo je imel pri Sportingu, je Ferguson tudi s to potezo napovedal da je na Old Trafford prišel naslednik Davida Beckhama, ki je tisto poletje odšel v Madrid k Realu.

Prvih nogometnih korakov se je Ronaldo začel učiti pri majhnem klubu Andorinha, kjer je bil njegov oče ekonom. Ta je tudi zaslužen, da ima njegov sin za Portugalca neznačilno ime. Poimenoval ga je po nekdanjem ameriškem predsedniku Ronaldu Reaganu, ker so ga navdušile njegove igralske veščine. Kluivert, kot so Ronalda klicali vrstniki med brcanjem žoge na ulici, je kmalu odšel v mladinsko ekipo Nacionala z Madeire in se kasneje preselil v nogometno šolo Sportinga, čeprav je navijal za mestnega tekmeca Benfico. Zato ne čudi, da je v tistih časih sanjaril, da bo nekoč poleg Mika Tysona spoznal legendo Benfice Eusebia. Druga želja se mu je izpolnila, pa ne le to, saj Črni biser o 22-letniku, ki je odraščal v mestu Funchal, govori z izbranimi besedami. "Ronaldo bo postal nogometna ikona. Igro katerekoli ekipe v katerikoli ligi bi dvignil na višjo raven," je dejal Eusebio, Ronaldov slog pa je s presežniki opisal tudi njegov nekdanji učitelj v portugalski reprezentanci Luis Figo: "Ko vidim, kaj počne z žogo, se primem za glavo in se vprašam, kako mu to uspe."