Kljub temu so včeraj vodilni možje Smučarske zveze Slovenije zbrali najboljše predstavnike zimskih športov, ki so bili še zadnjič v sezoni na voljo sedmi sili. Prisotni, med katerimi je med najuspešnejšimi manjkal le smukač Andrej Jerman (testira opremo), so se preizkusili tudi v vlogi novinarjev, saj so eden drugemu zastavljali vprašanja. Najbolj sta se po izvirnosti izkazala smučarska tekačica Petra Majdič in smučar telemarka David Primožič.

Direktor smučarske zveze Jaro Kalan je bil ponosen na uspehe Petre Majdič, deskarja Roka Flandra, Andreja Jermana, mladih slovenskih alpskih smučarjev in smučarskih skakalcev, spomnil pa se je tudi nekaterih neuspehov. "Predvsem so razočarali nekateri alpski smučarji in smučarski tekači," ni pozabil poudariti direktor.

Čeprav naj bi bilo danes znano ime direktorja alpskih reprezentanc, ki ga naj bi včeraj med peterico zbral alpski odbor in naj bi ga predlagal alpskemu zboru, temu ni tako. Anton Ribnikar in kompanija so se odločili, da bodo včerajšnje predstavitve (vsaka je trajala največ 45 minut) prespali ter se vnovič zbrali jutri, ko naj bi vendarle v javnost pricurljala vest o direktorskemu kandidatu.