Smrt motorista v bolnišnici je obenem ponovno opozorilo, da bo na cestah (posebno obremenjene na Gorenjskem so tiste proti izletniškim krajem) vse več motorjev.

V nesreči na Kidričevi sta proti Staremu Dvoru vozila 30-letni in leto mlajši motorist, oba iz Ljubljane. Pred njima je 43-letni voznik osebnega vozila pri bencinskem servisu nedvoumno nakazal, da bo zavil levo, in očitno prvi motorist ni dovolj zgodaj opazil manevra, začel je zavirati, a motorja ni uspel ustaviti. Tako motor kot voznik sta drsela po cestišču in nesrečni motorist je trčil v zadnji del osebnega vozila in utrpel hude poškodbe, ki so bile kasneje zanj usodne. Razlog je bila neprilagojena hitrost, enako se je zgodilo tudi 29-letnemu motoristu za njim, ki pa je imel več sreče pri padcu, čeprav je bil prav tako hudo telesno poškodovan. Vozil je brez ustreznega izpita in neregistriran motor, neregistrirano pa je bilo tudi osebno vozilo.

Na Gorenjskem je letos umrlo že sedem ljudi, od tega štirje pešci, kolesar in motorist ter samo en voznik osebnega vozila. V primerjavi z lanskim letom je črna bilanca enaka, žrtve v prometu na gorenjskih cestah pa so zlasti tisti udeleženci, ki navadno niso tako močno prisotni v teh statistikah. V PU Kranj izvajajo celo vrsto preventivnih akcij, da bi opozorili zlasti na enosledna vozila (kolesarji, motoristi), eno so v zadnjem času zastavili na PP Škofja Loka, sodeluje prometna policija in drugi, ki jim ob umiranju ljudi v prometu ni vseeno.