Med prijetimi je tudi opozicijski vodja in nekdanji svetovni šahovski prvak Gari Kasparov in več kot deset tujih novinarjev.

Že pred protesti so v Moskvi močno poostrili varnostne ukrepe. Na Puškinovem trgu v središču ruske prestolnice, kjer naj bi potekali protesti, je več tisoč policistov.

Proti politiki predsednika Putina naj bi se danes na ločenih protestih zbralo več tisoč privržencev opozicijske zveze Ostala Rusija, liberalne stranke SPS in nacionalističnega Gibanja proti nezakonitemu priseljevanju. V središču pozornosti naj bi bilo zlasti protestno zborovanje opozicijske zveze Ostala Rusija, v kateri sta med vodji tudi nekdanji svetovni šahovski prvak Kasparov in nekdanji ruski premier Mihail Kasjanov.

Mestne oblasti so demonstracije prepovedale in organizatorjem zagrozile s sodnim pregonom. Prepoved zborovanja so utemeljile s tem, da je ob isti uri zborovanje na Puškinovem trgu pred njimi prijavila že prokremeljska mladinska organizacija Mlada straža.

Ostala Rusija kljub temu na svojem protestu pričakuje med 5000 in 7000 ljudi. Ostala Rusija je sicer letos pripravila že tri proteste, zadnja dva v Moskvi in Sankt Peterburgu je nasilno prekinila policija.