Zaposlen sem za polovični delovni čas. Pogodbo o zaposlitvi so mi podaljševali najprej za po tri mesece, zadnje obdobje pa za po en mesec. Delodajalec mi je lani po šestih mesecih zaposlitve, ko bi mi pripadala dopust in regres, prekinil delovno razmerje za en dan, da se je izognil tovrstnim obveznostim. Ali je takšno početje povsem zakonito in se mu ni mogoče zoperstaviti? Verjetno se tako izogne tudi zakonsko predpisani dolžini podaljševanja zaposlitve za določen čas.

Razlogi za sklepanje pogodbe za določen čas so v zakonu natančno določeni in morajo biti objektivni, saj je zaradi njih čas trajanja pogodbe omejen. Delodajalec jih mora biti sposoben dokazati. Sklepanje pogodb na takšni podlagi z istim delavcem in za isto delo je časovno omejeno, in sicer na največ dve leti za eno samo ali pa več zaporednih pogodb. Pri tem trimesečna ali krajša prekinitev ne pomeni prekinitve te dvoletne časovne omejitve, ki se je začela uporabljati od 1. januarja 2007 oziroma se bo za manjše delodajalce začela uporabljati 1. januarja 2010. Do takrat pa velja od 1. januarja 2003 časovna omejitev treh let. Zakon ne omejuje števila sklenjenih pogodb o zaposlitvi za določen čas, pač pa obdobje.

Glede zakonskega določila, da delavec pridobi pravico do celotnega dopusta po preteku določenega časa nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, pa velja, da lahko kolektivna pogodba določi krajši čas od šest mesecev. Če delavec v koledarskem letu ne izpolni navedenega pogoja za pridobitev pravice do celotnega dopusta, ima pravico do sorazmernega dela, in sicer do 1/12 dopusta za vsak mesec dela v koledarskem letu.

Delodajalec vam lahko ponudi novo pogodbo o zaposlitvi vsak mesec, če ima za to upravičene razloge, določene v zakonu, vendar za isto delovno mesto v skupnem trajanju največ do treh oziroma dveh let. Pri tem mora biti delodajalec sposoben dokazati obstoj pogojev, ki jih predvideva zakon, enodnevna prekinitev pa ne pomeni prekinitve opisane časovne omejitve. V zvezi s presojo zakonitosti sklepanja pogodb za določen čas se lahko obrnete na inšpektorja za delo. Ta vam bo svetoval in po potrebi ukrepal tudi glede enodnevne prekinitve, s katero je delodajalec želel izigrati določila zakona v zvezi z dopustom, saj zakon ne vsebuje posebnih določil, ki bi se jih v zvezi s tem dalo uporabiti. Ne glede na to pa vam zdaj, torej tudi če se pogodba o zaposlitvi izteče prej kot v šestih mesecih, dopust že pripada, in sicer sorazmerni del dopusta na način, kot je navedeno zgoraj.

Andreja Mrak,

univ. dipl. prav.