"Ta režim bomo spremenili samo s silo," je Boris Berezovski zapisal v komentarju, ki ga je objavil angleški časopis The Guardian. "Na Putina demokracija ne deluje in sprememba se ne bo zgodila po mirni poti," je nadaljeval.

Berezovski, glasen kritik putinovega režima, je pojasnil, da je to mnenje mnogih političnih veljakov v Rusiji, ki želijo ostati anonimni, saj se bojijo za svoja življenja. Berezovski je pojasnil, da bo v revoluciji sodeloval kot finančni mecen in ponudnik praktičnega znanja, medtem ko bodo politični nasprotniki Vladimirja Putina poskrbeli za ideološko podlago.

Kremlin se je odzval na izjave Berezovske in jih obsodil, predstavnik Kremlja, Dimitrij Peskov pa upa, da bo Velika Britanija po teh izjavah revidirala status begunca, ki ga ima trenutno Berezovski. "Ruska zakonodaja take in podobne komentarje označuje za zločin in upam, da bodo britanske oblasti urgirale," je pojasnil Peskov.

Berezovski je sodeloval v preiskavi zaradi umora bivšega agenta KGB, Aleksandra Litvinenka, hkrati pa je v Londonu ustanovil dobrodelni sklad v njegovem imenu.