Radijski voditelj Don Imus je potem, ko je v svoji oddaji žaljivo govoril o pretežno temnopoltih članicah ženske košarkarske ekipe Univerze Rutgers – imenoval jih je kodrolase prostitutke, ostal brez službe. Televizijska mreža CBS ga je odpustila le nekaj ur po predvajanju oddaje.

Ponedeljkov program, ki ga je vodil Imus, je ostal brez oglaševalcev, številni ugledni in znani Američani pa so sporočili, da jih v oddajo ne bo več. CBS-jev predsednik Leslie Moonves je izjavil, da je bil Imusov besednjak „ogaben“. „Prepričan sem, da je pri vseh, ki so ga poslušali, vzbudil gnev in jezo“, je izjavil, in dodal, da je bilo že veliko povedanega o tem, kakšno škodo tak jezik povzroča pri mladih, še posebno pri temnopoltih ženskah, ki si teže izborijo prostor v sodobni ameriški družbi. Iz CBS so tudi sporočili, da bo odpoved, ki bo sledila dvotedenskemu suspenzu, začela veljati takoj.

Don Imus je sicer slovel po kontroverznih komentarjih, v njegovi oddaji pa so nastopili številni ugledni gostje, ki so zdaj izjavili, da se v oddaji ne bodo več pojavili. Eden od njih je tudi demokratski predsedniški kandidat Barack Obama. Oglase so odpovedali American Express, Procter and Gamble in General Motors. Voditeljev odpoklic so zahtevale tudi številne organizacije, ki se borijo za človekove pravice in proti diskriminaciji. Imus se je za izrečene besede že opravičil. Dejal je, da je dober človek, ki je rekel nekaj zelo slabega.

CBS bo afera poleg po ugledu precej udarila tudi po žepu, saj so z Imusovo oddajo na leto zaslužili okrog 15 milijonov ameriških dolarjev, v letu 2005 pa jo je redno poslušalo tri milijone in pol Američanov.