Po lanskih lokalnih volitvah je marsikdo pomislil, da bodo tri obalne občine delovale kot eno. Zmagovite politične opcije so si na začetku mandata zaželele skupaj zavladati na obali in vleči skupne oziroma povezane poteze, a kot kaže, temu še dolgo ne bo tako.

Nekatere poteze izolaksega župana Tomislava Klokočovnika (Izola je naša) so namreč tako razjezile koprskega župana Borisa Popoviča (Koper je naš), da lahko vse skupaj močno vpliva na politično dogajanje v slovenski Istri. Popovič naj bi svojemu sosedu zameril, da vleče enostranske in nepremišljene poteze, ki ne morejo biti v dobrobit ostalima občinama.

Neuradno naj bi Popoviča zmotila Klokočovnikova poteza, s katero vsakemu novorojencu v izolski občini nameni 500 evrov. Kot je že znano, tudi Popovič namenja veliko sredstev najmlajšim krajanom v svoji občini, kar dokazujejo številne "reforme" otroških igrišč in vrtcev v tej občini, zato mu gre najverjetneje Klokočovnikova uspela poteza še toliko bolj v nos. Navsezadnje se tudi koprski otroci rojevajo ravno v izolski splošni bolnišnici.

Ostale Klokočovnikove poteze, ki naj bi zmotile koprskega župana, so še selitev zdravstvene šole iz izolske bolnišnice, poskus imenovanje Klokočovnikovega brata Džordža za podžupana in razpustitev Medicorja, s katero naj bi sam izolski župan pridobil možnost operacij na srcu v tamkajšnji bolnišnici.

Zanimivo, da se je trem županom doslej uspelo sestati samo na formalnih srečanjih, kar zgovorno priča, da so razlike med na videz podobnimi strankami še zelo velike.

O uradnih izjavah obeh akterjev vas bomo obvestili tekom dneva.