KOPER - PRIMORJE (0:2): Koper je igral, Primorje pa je na svoji polovici premeteno čakalo na svoje priložnosti. Koprčani kljub igri s tremi napadalci niso bili preveč nevarni, za nameček se je v 12. minuti poškodoval (zlom zapestja) na desnem boku aktivni Mejač. "Znova se je pokazalo, da v napadu nimamo igralca, ki bi zaključil akcijo. Primorje v prvem delu ni imelo niti približno toliko priložnosti, kot mi. Bilo je nekaj spornih situacij, a jih kot po pravilu sodniki ne dosojajo nam v prid," je bil razočaran koprski trener Vlado Badžim. Ajdovski trener Bojan Prašnikar je bil vesel: "Koper nas je večino prvega polčasa prisilil v branjenje. Izkoristili smo napake v koprski obrambi."

MARIBOR - NAFTA (6:2): Medtem ko je bil trener Maribora Marijan Pušnik ponosen na svoje igralce, s katerimi je pred tekmo opravil individualne pogovore, se je njegov tekmec na klopi Nafte Milko Djurovski jezil na sodnike, da so gostitelji drugi gol dosegli iz nedovoljenega položaja. Mariborčani so zaigrali po okusu gledalcev potem, ko so bili gosti nevarnejši prve četrt ure. Ko je bil v 31. minuti izključen vratar Nafte Kuzma, ker je s prekrškom ustavil prodor Preglja, je bilo vprašanje le še to, koliko žog bo končalo v lendavski mreži.

HIT GORICA - BELA KRAJINA (3:2): "Igramo preveč panično in ne spomnim se tekme, na kateri sem ostal nepremagan. Zame je sezona končana, saj so mi na preiskavah ugotovili, da imam že leto in dva meseca zlomljeno osmo ter počeno šesto rebro," je povedal novogoriški kapetan Mitja Pirih. Trener Belokranjcev Tomaž Kavčič (njegov pomočnik Suad Beširovič je bil zaradi predolgega jezika v drugem polčasu izključen) je menil: "V drugem polčasu smo tvegali s tremi napadalci, a smo bili proti dobro postavljeni goriški obrambi neuspešni. Za obstanek v ligi bo treba začeti zmagovati tudi doma."

MIK CM CELJE - DRAVA (0:0): Jeseni je Drava z dvema igralcema manj v pol ure zabila tri gole, tokrat v celotnem polčasu niti enega. Vendar je vseeno odnesla točko, saj je bila celjska postavitev tudi ob izdatni številčni premoči preveč strahopetna in praktično brez klasičnega napadalca. "Žal ne morem veliko govoriti o igri, saj je nismo ponudili," se je opravičeval trener Drave Dražen Besek, ki si je v soboto reševal stolček in po še eni nogometni uspavanki dodal: "Nadzor nad večjim delom igrišča smo namerno prepustili gostiteljem in vztrajali edino pri zapiranju poti do našega gola." Celjani so se brezplodno osredotočili na levi bok in predložke Gobca, po edini akciji z desne strani in podaji Breziča pa je DeSouza zadel prečnik. "Igralcem nič ne zamerim. Pride tekma, ki jo je treba čim prej pozabiti," se je tolažil celjski trener Pavel Pinni.

DOMŽALE - INTERBLOCK (3:0): Interblock je potrdil vse možne statistične podatke, po katerih čvrsto drži rep lestvice, saj je bil daleč najslabši gost v športnem parku. "Igrali bi lahko vse do jutranjih ur, s tem da bi morali Domžalčani igrati brez vratarja, pa še nisem prepričan, da bi dosegli zadetek," je dogodke ob Kamniški Bistrici samokritično opisal trener Vojislav Simeunovič. Tudi trener Domžal Slaviša Stojanovič ni bil posebej zadovoljen: "Po treh remijih smo končno le osvojili tri točke."