Danes bosta povratni četrtfinalni tekmi med Manchestrom Unitedom in Romo (1:2) ter Valencio in Chelseajem (1:1), jutri pa se bodo pomerili še Liverpool in PSV (3:0) ter Bayern in Milan (2:2).

Če je soditi po prvi tekmi, se vroč obračun obeta v Manchestru, kjer se policija skrbno pripravlja na morebitne izgrede huliganov, ki so zobe pokazali pred šestimi dnevi v Rimu, Rdeči vragi pa kujejo načrt, kako gol zaostanka pretopiti v napredovanje. "Pred nami je velik dvoboj. Na tribunah Old Trafforda bo grmelo, saj zaostajamo, navijači pa nam bodo pri 'lovljenju' nasprotnika v veliko pomoč. Resda smo v zaostanku, a smo se že na prvi tekmi, tako kot že nekajkrat v tej sezoni, z golom 'vrnili med žive' in sem prepričan, da nam bo ponovno uspelo," optimizma ne manjka vezistu Uniteda Michaelu Carricku, ki bo pogrešal poškodovane soigralce Garyja Nevilla, Nemanjo Vidića in Mikaela Silvestreja ter kaznovanega Paula Scholesa.

Medtem ko bi slednjega utegnil zamenjati Darren Fletcher, bo pri Romi manjkal kaznovani Simone Perrotta. "Pripravljeni smo na oster boj! Igrali bomo na enem izmed največjih igrišč v Evropi. Takšno igrišče Manchestru omogoča uveljavitev igre 'ena na ena', a imamo tudi v naših vrstah nekaj izjemnih posameznikov," je povedal trener Rome Luciano Spalletti.

Pred težko nalogo je tudi Chelsea, ki v ligi prvakov na španskih štadionih še ni zmagal, tokrat pa modri za napredovanje potrebujejo vsaj en gol. "Nič še ni odločenega. Med kandidati za nastop bo spet Fernando Morientes, medtem ko moramo paziti predvsem na Didierja Drogbaja. Pričakujem ostro in napeto tekmo z veliko teka, odločale pa bodo malenkosti," je povedal trener Valencie Quique Sanchez Flores.