Viktor za posebne dosežke, ki so ga podelili športnima programoma Televizije Slovenije in Kanala A, ker sta tako lepo složno prenašala lansko svetovno nogometno prvenstvo, je ena večjih prevar v zgodovini podelitve teh, menda prestižnih, medijskih nagrad. Ideja o skupnem projektu niti slučajno ni vzklila v bistrih bučah državne ali komercialne televizije, ampak so bili naši vrli holivudarji v sodelovanje enostavno prisiljeni. Nekateri pač še nismo pozabili, da je televizijske pravice za prenos mundiala iz Nemčije na naših tleh pridobila agencija Class I., ki jo vodi poslovno dovolj spreten Nestl Aljančič (takrat je bil tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije), ki je v resnici oče povsem utopične ideje o uglašenem prenašanju nogometnih tekem na dveh konkurenčnih televizijskih postajah. In če že kdo, potem bi si viktorja za posebne dosežke zaslužil le Aljančič in nikakor ne poslovna vajenca na uredniških stolčkih, Igor E. Bergant in Luka Lazar, ki sta dopustila, da so tako pomembne televizijske pravice sploh pristale v drugih rokah.

In če smo že pri športu, potem nikakor ne bo odveč pokukati v ozadje dogajanj na Smučarski zvezi Slovenije, kjer se po zasluženi samoodstavitvi Klemna Berganta išče novi direktor alpskih disciplin. Med mlajšimi in naprednejšimi silami v zvezi se kot kandidat pojavlja nadvse zanimivo ime, ki bi ob morebitni izvolitvi hudo spremenilo razmišljanje smučarskih elit. Gre za nekdanjega alpskega smučarja Jureta Koširja, ki je že med kariero kazal značaj umirjenega človeka, ki se dobro znajde tudi v poslovnih vodah.

Ko bo (če ne ravno zdaj, pa kmalu) Jure postal direktor alpskih reprezentanc, na mestu direktorja alpskega sklada verjetno ne bo več Bojana Križaja, ki mu funkcija ni najbolj pisana na kožo. Čeprav se Bojan rad slika v družbi aktualnih oblastnikov, menda pri zbiranju sponzorskih sredstev ni tako uspešen kot njegov predhodnik in nekdanji boter Tone Vogrinec, ki pa bo s prihodom Jureta Koširja na čelo naših alpincev tudi izgubil moč in vpliv.

Veliko bolj mirno je pri nordijcih. Direktor disciplin in sklada (Bergant in Križaj v eni osebi) Primož Ulaga in njegov pomočnik (formalno koordinator nordijskih disciplin) Aleš Peljhan Pele sta že na zasluženih počitnicah na Floridi. Za začetek sta si ogledala nekaj dvobojev na znamenitem teniškem turnirju na Key Biscaneu, sedaj pa igrata golf in se predajata užitkom na Miami Beachu. Da je vse skupaj še bolj vroče, sta doma pustila svoje najdražje dame, ne samo nekdanji, ampak tudi aktualni. Samo za popestritev: Pele je bil nekoč poročen z manekenko Anko Kocmur, sedaj pa je srečno srčno povezan z Nino Makuc, hčerko magistra Vlada Makuca, velikega smučarskega strokovnjaka, ki vodi mladinski in otroški program alpskih reprezentanc. Primož se je lani razšel s svojo dolgoletno življenjsko sopotnico (formalno nista nikoli stopila ne pred matičarja ne pred oltar) Jano Mlakar (nekoč je tekmovala v istem športu kot Petra Majdič), s katero imata tri otroke, svoje nove srčne izvoljenke pa še ni pokazal.

Zato pa je Primož pokazal, da ni zamerljiv človek, ko je pred dnevi s svojim starim kameradom Vasjem Bajcem, s katerim sta si letos med sezono na očeh javnosti prišla rahlo navzkriž, odigral partijo tenisa in po dvoboju ob kozarcu hladne pijače zgladil vsa nesoglasja.

Da pridejo v javnost na pravi način razen nesoglasij tudi zmagoslavja in podobni prijetni dogodki iz alpskega in nordijskega dela Smučarske zveze Slovenije, skrbita sinova dveh legend športnega uredništva časopisa Dela, Staneta Trbovca in Jožeta Dekleve Pepija. Tomi Trbovc (kmalu bo tudi formalno diplomirani pravnik) je tiskovni predstavnik nordijcev, Andrej Dekleva, sicer eden od pionirjev gorskega kolesarstva pri nas, pa je pri alpincih.