V času od 26. marca do 1. aprila je za posledicami prometnih nesreč, ki so se zgodile na slovenskih cestah, umrlo pet ljudi.

Četrtek, 29. marca - Ob 14.50 je 21-letni voznik audija A6 peljal po regionalni cesti iz smeri Čušperka pri Grosupljemu proti Zdenski vasi. Zunaj Čušperka je zapeljal v levi pregledni ovinek, potem pa izgubil nadzor nad vozilom. Začelo ga je zanašati, zapeljal je s ceste preko brežine navzdol in silovito trčil v drevo. Umrl je na kraju nesreče.

Sobota, 31. marca - Na Cesti v Rošpoh na območju Maribora je med 5. uro in 5.30 zjutraj voznik osebnega avta zbil 57-letno domačinko. Peljal je iz smeri Kamnice proti Rošpohu. Iz neznanega vzroka je zapeljal levo na nasprotni vozni pas in proti levemu robu ceste, po katerem je iz nasprotne smeri hodila peška. S prednjim levim delom vozila jo je zadel, potem pa odpeljal naprej, ne da bi ji pomagal. Peško so odpeljali v mariborsko bolnišnico, kjer je dopoldne umrla. Policisti so v zgodnjih popoldanskih urah našli vozilo, s katerim je bila povzročena prometna nesreča, nato pa tudi voznika. Ugotovili so, da gre za 21-letnega mladeniča, ki so mu že leta 2005 vzeli vozniško dovoljenje.

V Ručetni vasi pri Črnomlju se je ob 8.40 zgodila prometna nesreča, ki je terjala eno življenje, ena oseba pa je bila hudo poškodovana. Devetnajstletna voznica osebnega avtomobila je prečkala železniški prehod v trenutku, ko je po progi Črnomelj-Novo mesto pripeljal tovorni vlak. Na kraju nesreče je umrl njen 28-letni sopotnik iz okolice Semiča, voznico pa so hudo poškodovano odpeljali v novomeško bolnišnico.

Nekaj minut po 22. uri se je na lokalni cesti Šentgotard-Čemšenik zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje 25-letni voznik osebnega avta iz Zagorja ob Savi. Med vožnjo proti Šentgotardu je v ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo. Umrl je na kraju nesreče.

Nedelja, 1. aprila - Dvaindvajsetletni voznik osebnega avtomobila je okoli 6. ure peljal po lokalni cesti iz smeri Kuzme proti Trdkovi. Pred naseljem Matjaševci je v blagem desnem in preglednem ovinku zapeljal na levo bankino in trčil v nasip ob jarku, nato pa še v betonski prepust pod lokalno cesto. Pri tem je voznik, ki ni bil privezan, padel skozi vetrobransko steklo in avto ga je pokopal pod seboj. Umrl je na kraju nesreče.