Poveljnik izraelske vojno-obveščevalne službe general Amos Yadlin je med zasedanjem vlade dejal, da se Sirija, Iran in pripadniki Hezbolaha pripravljajo na vojno, do katere naj bi prišlo letos. Izrael naj bi priprave podrobno spremljal.

Po informacijah vojno-obveščevalne službe, ki je poleg Shin Beta in Mossada najmočnejša izraelska obveščevalna služba, bodo vojno inicirale ZDA, Izrael pa se bo moral vplesti. Yadlin pravi, da se Iran, Sirija in Hezbolah pripravljajo na defenzivo in da se ne pričakuje, da bi prve začele spopad. Dodaja, da bi, kot v šestdnevni vojni leta 1967, spopad lahko izbruhnil tudi, če si nobena od vpletenih strani tega ne želi, zaradi različnih nasprotujočih si interesov.

Yadlin je rekel tudi, da je palestinski premier Ishmail Haniyeh opozoril, da če v treh mesecih ne bo ukinjen embargo palestinski vladi, izbruhnila tretja intifada. Visoko pozicionirani člani Hamasa naj bi bili nezadovoljni s savdsko iniciativo, Hamas pa naj bi tudi že začel obnavljati svoje vojne aktivnosti.