Tako je enega izmed svojih košev na tekmi proti New Orleansu, na kateri je že četrtič zapored dosegel mejo vsaj 50 doseženih točk, opisal zveznik LA Lakers Kobe Bryant, ki se je s tem dosežkom v zgodovinskih knjigah pridružil legendarnemu Wiltu Chamberlainu kot šele drugi košarkar, ki mu je 50 točk ali več uspelo doseči na vsaj štirih zaporednih tekmah.

Kobeju je izjemna serija, v kateri je na štirih zaporednih tekmah dosegel skupno 225 točk (65, 50, 60, 50), uspela kmalu za tem, ko je bil zaradi udarca Marka Jarića na tekmi z Minnesoto kaznovan s tekmo prepovedi igranja. Pred tem so Jezerniki nanizali sedem zaporednih porazov, ko se je Kobeju "utrgalo", pa so vselej slavili. "Prišel je del sezone, ko se moramo pošteno boriti za uvrstitev v končnico. Časa za eksperimentiranje ni več, zato sem Kobeju dejal, naj stvari že od prve minute vzame v svoje roke in to je na zadnjih tekmah tudi storil," je na videz enostaven recept za izjemne igre razkril legendarni trener Jezernikov in devetkratni prvak lige NBA (šestkrat s Chicagom, trikrat z LA Lakers) Phil Jackson, čigar besede je potrdil tudi Bryant. "Najbolj od vsega me je jezilo, da so ljudje govorili, da sem umazan igralec, toda zdaj o tem debat zagotovo ne bo več. Odslej bodo o Kobeju govorili kot o košarkarju, ki je na štirih zaporednih tekmah dosegel vsaj 50 točk in ne kot o nekom, ki je udaril nasprotnika," je dejal velik ljubitelj filmske serije Vojna zvezd, ki je zdaj po omenjenem dosežku sam na drugem mestu (Michael Jordan in Elgin Baylor sta mejo 50 točk dosegla na treh zaporednih tekmah), medtem ko bo dosežek Wilta Chamberlaina, ki je vsaj 50 točk dosegel na sedmih zaporednih dvobojih, verjetno za vselej ostal nedosegljiv.

"Zame je to, da sem v družbi takšnih košarkarskih velikanov, predvsem velika čast. Najboljša stvar pri vsem pa je, da se bo mlajša generacija ob teh dosežkih spomnila na Baylroja in Chamberlaina, igralca, ki ju doslej ni tako dobro poznala, in se začela zavedati, da se je dobra košarka igrala tudi pred prihodom Magica Johnsona, Larryja Birda in Michaela Jordana ter da je to šport z zares bogato zgodovino," je še dejal Bryant, sicer tudi lastnik drugega najboljšega strelskega dosežka v zgodovini lige NBA. Ta mu je uspel lani, ko je po več kot 43 letih in 100 točkah Wilta Chamberlaina postal šele drugi košarkar v najmočnejši ligi na svetu, ki mu je uspelo na eni tekmi preseči 80 doseženih točk - Torontu jih je nasul 81.