Potem ko je ekipa Elana v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Matej Bečan najprej osvojila tretji zaporedni naslov med ekipami, so padalci danes v Predazzu navdušili še s posamičnimi uspehi. Slovenci se tako domov vračajo z dvema zlatima medaljama ter srebrom in bronom.

Maja Sajovic nasledila Ireno Avbelj

Maja Sajovic je bila odlična že po veleslalomu, ki ga je opravila brezhibno, v skokih na cilj pa tekmicam prav tako ni dovolila prevzeti vodstva. Sajovičeva se je po dveh drugih mestih in tretjemu tako končno zavihtela na svetovni prestol v paraskiju, kjer je nasledila svojo kolegico iz reprezentance Ireno Avbelj, ki je bila tokrat peta.

"Nisem smela razočarati sestre, ki mi je že pred prvenstvom napisala, naj ne skrbim in naj bom prva. V paraskiju mi je manjkalo samo še zlato, ki je tokrat moje in se ga zelo veselim, to pa je praktično krona kariere v tem športu. Vesela sem, da sem vso zimsko sezono držala pravo formo, sad tega pa je naslov svetovne prvakinje," je bila zadovoljna Sajovičeva, ki so ji bile na kožo pisane tudi odlične razmere v Predazzu.