V štirinajstih ločenih sobah namreč prikazujejo posamezne epizode in epilog Fassbinderjevega filma Berlin Alexanderplatz, na osrednjem velikem platnu pa prizore prikazujejo v kronološkem zaporedju. Obiskovalci se tako lahko sami odločijo, kako bodo pristopili k filmu Berlin Alexanderplatz. Ločeno lahko spremljajo posamezne prizore, jih gledajo večkrat in se z isto vstopnico spet vrnejo, kadar koli želijo.

Z vzporednim prikazovanjem vseh epizod na enem mestu želijo na berlinskem inštitutu osvetliti Fassbinderjevo impresivno vizualno posebnost ter njegovo svobodno in inovativno rabo podob. Sicer pa je veličastni film Berlin Alexanderplatz nemški režiser Rainer Werner Fassbinder naredil za televizijo po romanu Alfreda Döblina iz leta 1929. Film je sestavljen iz trinajstih epizod in epiloga ter traja petnajst ur in trideset minut. Ko je bil leta 1980 prvič prikazan v Nemčiji, je sprožil vroče debate, dosegel pa tudi mednarodno priznanje kot ena filmskih mojstrovin zadnjih desetletij. Restavrirano 35-milimetrsko različico Fassbinderjevega filma so javnosti prvič pokazali na 57. berlinskem mednarodnem filmskem festivalu februarja letos, Frankfurter Allgemeine Zeitung pa jo je označil za "filmski dogodek leta".

Na razstavi so prvič v zgodovini na ogled tudi fotografije iz 224 filmskih scen. Poleg tega je mogoče videti tudi skice iz Fassbinderjevega storyboarda in slišati zvočne posnetke, na katerih je režiser razdelal svoj scenarij. Tudi ti še nikoli prej niso bili predstavljeni javnosti.